Največ gledalcev je bilo v finalu 10.100, najmanj pa na dveh tekmah predtekmovanja le 1.500.”

Mirko, hvala za želje, potrudili se bomo po najboljših močeh, da bi bilo prvenstvo čim bolj obiskano. Zavedamo se, da bomo morali v promocijo prvenstva vložiti veliko energije ter truda in zanimivimi akcijami pritegniti pozornost tudi tistih, ki še niso povsem prepričani, da si bodo ogledali kakšno izmed tekem. Prepričani pa smo, da je Slovenija tako košarkarska država, da ljubitelje tega športa na Slovenskem ne bodo zanimale le tekme naše reprezentance, temveč si bodo ogledali tudi marsikatero drugo, zanimivo srečanje, obenem pa si obetamo veliko število tujih navijačev, saj ima Slovenija v Evropi dobro geografsko lego, je turistično zanimiva in za turiste prijazna država.

Peter iz Kranja:

1. “Začeli ste kot delegat na košarkaških tekmah, nato je Vaše delo bilo kordinacija pri ženski košarki, zdaj ste glavna sekretarka EP. Zelo hitro ste napredovali. Imate ambicije, da postanete prva predsednica KZS?”

Peter, s košarkarsko žogo sem se srečala pri desetih letih, ko sem začela trenirati v osnovni šoli in to nadaljevala do sredine srednje šole, ko sem se preusmerila v trenersko delo. Nato sem v klubih delovala na področju organizacije, sodelovala v reprezentančnih akcijah kot pomoč pri organizaciji (uradnih kvalifikacijskih turnirjih, izvedbi priprav in prijateljskih tekem,…). V letu 2002 sem pomagala pri organizaciji evropskega prvenstva za mladinke (U18) v Škofji Loki, v letu 2007 pa v sodelovanju z lokalnim organizatorjem še evropsko prvenstvo za mlajše člane (U20) v Novi Gorici in Gorici. Z delom tehničnega komisarja sem začela v sezoni 2009/2010, ves čas pa bila aktivna kot pomožna sodnica.Lahko rečem, da sem bila v košarki že skoraj vse, le sodnica na uradnih tekmah še nisem bila, čeprav sem izpit naredila. Ambicij za mesto predsednice pa nimam.

2. “Koliko časa ste zaposleni na KZS?”

Od leta 2002, ko sem se zaposlila kot koordinatorka za žensko košarko (komisarka vseh tekmovanj v ženski konkurenci in koordinatorka dela v ženskih reprezentancah), nato pa sem prevzela koordinacijo vseh reprezentanc.

3. “Kaj ste storili za popularizacijo ženske košarke?”

Težko zapišem, kaj sem sama naredila za popularizacijo ženske košarke, saj je to projekt vseh na KZS. Z veseljem sem začela zelo aktivno spremljati tekme vseh kategorij, sodelovati s trenerji in klubskimi funkcionarji v ženskih klubih, kjer smo poskušali poiskati bolj prepoznavno pot za dvig kakovosti. Vsekakor smo povečali akcije in pa vzpostavili kontakt z vsemi zvezami tudi na področju ženskih reprezentanc. Trend moramo nadaljevati, prepoznavnost še dvigniti. Verjamem, da nam bo uspelo. Mlajše generacije so zagnane in perspektivne, ženska reprezentanca z mešanico starejših in izkušenih igralk ter igralkami, ki zadnja leta dosegajo odmevne rezultate tudi na evropskih prvenstvih mlajših kategorij, pa se bo, v to verjamem, kmalu prvič uvrstila tudi na EP. Vsekakor pa si želim, da bi se tudi kakovost klubske košarke dvignila in da bi bilo v Sloveniji več konkurenčnih klubov v članski ligi.

4. “Kakšna je Vaša formalna izobrazba?”

Pred zaposlitvijo na KZS sem delala kot učiteljica razrednega pouka.

5. “Ali ste kdaj aktivno igrali košarko?”

Sem in to kar nekaj let.

6. “Zakaj se ne najde prostih delovnih mest za bivše vrhunske košarkarice in košarkarje, ki so veliko dali Sloveniji in košarki.”

Težko bi se strinjala, da se ne najde mest za nekdanje košarkarje, saj sta bila denimo športna direktorja moške članske reprezentance Walter Jeklin in Marijan Kraljević, oba nekdaj državna reprezentanta, v okviru projekta EuroBasketa 2011 bomo sodelovali z nekdanjo članico ženske izbrane vrste, Mojco Markovič, nobena skrivnost pa ni niti, da želimo v delo KZS vključiti tudi Raša Nesterovića.

7. “Kakšna je bilanca stanja KZS ob zaključku leta 2010?”

Vsi podatki o tem so javno dostopni na Ajpesu.