Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Grki v končnici Evrolige našli recept za Luko Dončića

V najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju v moški košarki se je sinoči začelo četrtfinale, v katerem sta prvo od treh potrebnih zmag za napredovanje na zaključni turnir dosegla ruski CSKA in grški Panathinaikos.

VIDEO: Dončić in Randolph previsoki oviri za Rupnika, Čančar z vsakim krogom boljši

V Španiji se je med vikendom zvrstil že 28. krog lige Endesa, ki ga je zaznamoval tudi obračun med tremi slovenskimi košarkarskimi legionarji.

Bo Slovenija naslov evropskega prvaka branila kar pri sosedi?

Mednarodna košarkarska zveza - FIBA je zaradi preobremenjenosti košarkarjev in prenatrpanega tekmovalnega koledarja pred tremi leti sprejela nov razpored evropskih prvenstev, ki se bodo odslej, namesto na dve, igrala na vsake štiri leta.

VIDEO: Luka Dončić najkoristnejši igralec, Jaka Blažič pa prvi strelec tekme

Do konca rednega dela najbolj kakovostnega španskega državnega prvenstva v košarki je ostalo le še osem krogov, v včeraj končanem 26. kolu pa so bili med slovenskimi predstavniki uspešni Luka Dončić, Anthony Randolph in Vlatko Čančar.

Luka Dončić kot prvi Slovenec postal MVP rednega dela Evrolige

V najbolj kakovostni evropski košarkarski ligi se je včeraj končal redni del tekmovanja, po katerem so postali znani vsi štrije pari četrtfinala.

Zlatorog po 14 letih nesreče v vitrino dodal novo trofejo

Ko so Laščani leta 2004 osvojili naslov pokalnega prvaka Slovenije, si verjetno niti mislili niso, da bodo na naslednjo lovoriko čakali več kot desetletje. A zgodilo se je točno to, novo poglavje v njihovi zgodovini pa se je začelo pisati s težko priborjeno trofejo mednarodnega pokala Helios Alpe Adria.

Več člankov...

Iskalnik