Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

FIBA popolnoma spremenila sistem kvalifikacij za velika tekmovanja

V nedeljo ob 14. uri po slovenskem času bo v kitajskem Guangdžovu potekal žreb za kvalifikacije za moško svetovno prvenstvo 2019. Z njim se v reprezentančni košarki začenja novo obdobje, saj bodo obstoječi način kvalifikacij zamenjala tekmovalna okna, ki bodo potekala tudi med klubsko sezono. Prvo obdobje bo na sporedu že letos novembra.

Boban Tomić že v finalu

Državno prvenstvo se izteka tudi na Slovaškem, kjer sta včeraj postala znana oba finalista. V finale sta napredovala Inter Bratislava in Rieker COM-therm Komarno.

Slovenija s svojima predstavnikoma tudi v polfinalu makedonskega prvenstva

Letos se zna zgoditi, da bomo imeli Slovenci vsaj enega svojega košarkarja v prav vseh končnicah državnih prvenstev na ozemlju nekdanje skupne države Jugoslavije, razen tiste v Črni gori.

Aleksej Nikolić v končnici najprej proti nekdanjemu klubu številnih Slovencev

Po kar 34 odigranih krogih rednega dela bodo v končnico konec tedna vstopili tudi košarkarji nemške prve lige. V četrtfinalu bo edini slovenski predstavnik Aleksej Nikolić.

Na zaključni turnir Evrolige še Olympiacos

Sinoči smo dobili še zadnjega udeleženca finalnega turnirja Evrolige. Zadnje prosto mesto med najboljšo četverico je zasedel Olympiacos, ki je na odločilni peti tekmi še tretjič ugnal Anadolu Efes.

CSKA išče menjavo za Miloša Teodosića

Trenerji moštev v ligi NBA so pred začetkom letošnje sezone za najboljšega košarkarja izven najmočnejše košarkarske lige na svetu izglasovali branilca CSKA-ja Miloša Teodosića, tekom njegovih novih izjemnih predstav v Evroligi pa se je enako mnenje razširilo tudi med direktorje, predsednike in lastnike najboljših 30 severnoameriških klubov.

Več člankov...

Iskalnik