Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Helios vse bližje ubranitvi naslova

Košarkarji Helios Sunsov so na drugi četrtfinalni tekmi pokala Sixt Alpe Adria še drugič premagali Sixt Primorsko in s tem kot prvi slovenski predstavniki napredovali v polfinale.

VIDEO: Boštjan Nachbar še tretjič čez mejo 20 točk, Miha Lapornik do skalpa Barcelone

Španci so se podpisali pod 20. kolo njihovega državnega prvenstva, ki so ga zaznamovali tudi Slovenci. V tem krogu jih je nastopilo šest, najboljšo predstavo pa je prikazal najstarejši in najizkušenejši med njimi, Boštjan Nachbar.

VIDEO: Blažičeva Baskonia brez rešitve za neustavljivega Luko Dončića

V Evroligi se je sinoči zaključil že 21. krog tekmovanja, po presenetljivi zmagi Zorana Dragića pa je uspeh zabeležil še sijajni Luka Dončić, ki je z Real Madridom v gosteh ugnal Jako Blažiča in Baskonio (71:79).

VIDEO: Zoran Dragić po neverjetnem preobratu do zmage nad Turki

S prvimi petimi tekmami se je sinoči začel 21. krog Evrolige. Na prvi tekmovalni večer je med slovenskimi legionarji nastopil le Zoran Dragić, ki je z Emporio Armanijem v Milanu gostil turško Darušafako.

Četrtfinale pokala Sixt Alpe Adria uspešno začel le Helios, Bilić in Tomić že v polfinalu

Drugo sezono srednjeevropskega pokala Sixt Alpe Adria je začelo pet slovenskih klubov, v drugi del tekmovanja pa so se prebili aktualni prvaki Helios Sunsi, podprvak Zlatorog, Sixt Primorska in Rogaška. S svojo prvo tekmo v četrtfinalu so lahko zadovoljni le v Domžalah.

Alen Omić že v četrtfinalu EuroCupa

V Evropskem pokalu se je sinoči sklenilo 5. oziroma predzadnje kolo drugega dela, po katerem smo dobili prvih šestih četrtfinalistov. Med njimi sta tudi Alen Omić in Unicaja, Luka Rupnik pa si bo s Fuenlabrado napredovanje skušal zagotoviti v zadnjem kolu.

Več člankov...

Iskalnik