Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Za naslov prvaka se bodo borile tri slovenske ekipe

V mednarodnem pokalu Sixt Alpe Adria so postali znani vsi štirje udeleženci polfinala. V njem se bodo pomerili prvaki Helios Sunsi, podprvak Zlatorog, Rogaška in slovaški Rieker Komarno.

Zgodovinski uspeh Rogaške

Sinoči smo v srednjeevropskem pokalu Sixt Alpe Adria dobili še tretjega polfinalista. Za svoj krstni nastop na zaključnem turnirju tekmovanja so se borili košarkarji Rogaške in Kapfenberg Bullsov, do zmage in napredovanja pa so prišli Slatinčani.

Helios vse bližje ubranitvi naslova

Košarkarji Helios Sunsov so na drugi četrtfinalni tekmi pokala Sixt Alpe Adria še drugič premagali Sixt Primorsko in s tem kot prvi slovenski predstavniki napredovali v polfinale.

VIDEO: Boštjan Nachbar še tretjič čez mejo 20 točk, Miha Lapornik do skalpa Barcelone

Španci so se podpisali pod 20. kolo njihovega državnega prvenstva, ki so ga zaznamovali tudi Slovenci. V tem krogu jih je nastopilo šest, najboljšo predstavo pa je prikazal najstarejši in najizkušenejši med njimi, Boštjan Nachbar.

VIDEO: Blažičeva Baskonia brez rešitve za neustavljivega Luko Dončića

V Evroligi se je sinoči zaključil že 21. krog tekmovanja, po presenetljivi zmagi Zorana Dragića pa je uspeh zabeležil še sijajni Luka Dončić, ki je z Real Madridom v gosteh ugnal Jako Blažiča in Baskonio (71:79).

VIDEO: Zoran Dragić po neverjetnem preobratu do zmage nad Turki

S prvimi petimi tekmami se je sinoči začel 21. krog Evrolige. Na prvi tekmovalni večer je med slovenskimi legionarji nastopil le Zoran Dragić, ki je z Emporio Armanijem v Milanu gostil turško Darušafako.

Več člankov...

Iskalnik