Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenski dvojec na Madžarskem izvlekel krajši konec

Trener Gašper Potočnik in njegov pomočnik Žiga Mravljak sta pri naših vzhodnih sosedih končala naporno in hkrati dokaj uspešno sezono, v kateri sta tekmovala v madžarskem državnem in pokalnem prvenstvu ter Fibinem Evropskem pokalu.

Nekdanji slovenski selektor z dvojno krono dvignil svojo vrednost

Sezono 2017/18 so zaključili tudi na Hrvaškem, kjer se je naslova prvaka še petič zapovrstjo razveselila zagrebška Cedevita, ki v finalu z mestno tekmico Cibono ni imela preveliko dela.

Bo v Turčiji Slovenec zamenjal Slovenca?

Po besedah priznanega ameriškega novinarja Davida Picka, ki se pogosto izkažejo za resnične, bi na klopi turškega prvoligaša Banvita lahko prišlo do slovenske menjave.

Nekdanji as Olimpije obesil košarkarske čevlje na klin

Po dobrih 20 letih profesionalne košarke se je v 38. letu starosti odločil igralsko kariero končati Jirí Welsch. Mirnega, a odločnega Čeha smo na njegovi športni poti spoznali tudi Slovenci, saj se je prav pri nas razvil v igralca lige NBA.

Slovenski trener po izjemni sezoni še naprej v tujini

Trener Dejan Mihevc, ki je bil letos imenovan za najboljšega stratega v prvi poljski košarkarski ligi, bo tudi v prihodnji sezoni deloval v šesti največji državi Evropske unije.

V Španiji se za naslov borita le še dva Slovenca

V najbolj kakovostnem španskem državnem prvenstvu v košarki so v petek postali znani vsi štirje udeleženci polfinala.

Več člankov...

Iskalnik