Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Dončić blizu trojnega dvojčka, do napredovanja še Blažič, Filipovski, Vidmar in Murić

Slovenci se za pokalno lovoriko borijo tudi v Španiji in Turčiji. Na Iberskem polotoku sta se v polfinale uvrstila Baskonia Jake Blažiča in Real Madrid Luke Dončića, v Mali Aziji pa si je mesto med najboljšo četverico pokala zagotovil tudi Banvit Saša Filipovskega, Gašperja Vidmarja in Eda Murića.

Begić, Joksimović in Dragić v polfinalu pokalov naših sosedov

Končnice pokalnih prvenstev se v teh dneh igrajo tudi drugod po Evropi. Na Hrvaškem po zmagi v četrtfinalu v boju za naslov ostajata Mirza Begić in Nebojša Joksimović, v Italiji pa je po izločitvi Blaža Mesička v polfinale napredoval Zoran Dragić.

Za naslov pokalnega prvaka se bodo borili tudi številni slovenski legionarji

Skupaj s četrtfinalom slovenskega pokalnega prvenstva za članske košarkarje se bodo tudi drugje po Evropi začeli zaključni boji pokalnih tekmovanj. Pobrskali smo za tistimi, v katerih bodo tekmovali slovenski košarkarji, ki so bili uvrščeni na širši seznam reprezentance za kvalifikacije za EP 2017.

VIDEO: Miha Lapornik in Alen Omić prevladala nad Luko Rupnikom in Luko Dončićem

Enaindvajseto kolo španskega državnega prvenstva nam je prineslo kar dva slovenska derbija, med slovenskimi legionarji pa je najbolj navdušil Luka Rupnik, ki je v dvoboju z Miho Lapornikom prikazal svojo najboljšo predstavo v mesecu februarju.

V Barceloni celotno ekipo kaznovali s kaznijo v vrednosti skoraj treh povprečnih slovenskih plač

Uprava katalonskega košarkarskega giganta pod imenom Barcelona Lassa nikakor ni zadovoljna s skromnimi rezultati članske ekipe, ki v državnem prvenstvu zaseda zgolj četrto, v Evroligi pa šele enajsto mesto, zato je že posegla po drastičnem ukrepu.

VIDEO: Luka Dončić z novim rekordom v podajah Real obdržal na vrhu Evrolige

V Evroligi se je sinoči odigrala večina tekem 22. kroga. Svojo so odigrali tudi Luka Dončić, Zoran Dragić in Jaka Blažič, zmage pa se je razveselil le Dončić, ki je z Real Madridom z 81:77 premagal Unics iz Kazana.

Več člankov...

Iskalnik