Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Prvo finale 2. lige ABA bo slovensko obarvano

V srbskem Čačku se je sinoči začel zaključni turnir krstne sezone druge divizije regionalne lige ABA. Nastop v finalu sta si priigrali slovenski predstavnici Krka in Sixt Primorska, ki sta v polfinalu izločili srbska predstavnika Borac in Vršac.

Krka in Primorska po vstopnico za ligo ABA

V zahodnem srbskem mestu Čačak se bo danes začel zaključni turnir krstne sezone druge divizije regionalne lige ABA, na katerem bosta po naslovu prvaka skušala poseči tudi slovenski predstavnici Sixt Primorska in Krka.

Za naslov lige ABA se bo potegoval tudi slovenski pokalni prvak

V regionalni ligi ABA smo sinoči dobili še drugega finalista. Črnogorski Budućnosti se je v finalu 17. ligaške sezone pridružila branilka naslova, srbska Crvena zvezda, ki je z drugo zmago v polfinalu izločila črnogorski Mornar.

Primorska in Krka dobili tekmeca v polfinalu 2. lige ABA

V drugi diviziji regionalne lige ABA so se sinoči odigrale zadnje štiri tekme rednega dela, po katerem sta postala znana polfinalna para zaključnega turnirja najboljše četverice.

V boju za naslov lige ABA ostal le še en Slovenec

V regionalni ligi ABA je sinoči postal znan prvi finalist. Mesto v finalu si je zagotovila črnogorska Budućnost s trenerjem Aleksandrom Džikićem, ki je v polfinalni seriji še drugič ugnala stratega Jureta Zdovca in hrvaško Cedevito.

VIDEO: Krka in Primorska redni del 2. lige ABA končali z zmago

Najuspešnejša slovenska predstavnika v drugi diviziji regionalne lige ABA sta pred odhodom na zaključni turnir najboljše četverice premagala še prvouvrščeni Borac in zadnjeuvrščeni AV Ohrid.

Več člankov...

Iskalnik