Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Krka v prvem poskusu do prve zmage v ligi ABA

Po ekipi Uniona Olimpije je v soboto prvo tekmo v novi sezoni regionalne lige ABA odigralo tudi moštvo Krke. Novomeščani so v dvorani Leona Štuklja gostili ligaške novince Karpoš Sokole in jih po prevladujoči igri v prvem polčasu premagali z 81:64.

VIDEO: Odličen prvi polčas Olimpije premalo za prvo zmago

Union Olimpija je 16. sezono lige ABA odprla s porazom proti podprvaku Mega Leksu, ki je po zaostanku v prvih treh četrtinah v zadnjih izdihljajih razburljive tekme slavil zmago s 86:85.

Olimpija v Srbijo na prvo tekmo lige ABA

Moštvo Uniona Olimpije se je danes navsezgodaj odpravilo na pot proti Sremski Mitrovici, kjer bo jutri proti podprvaku Mega Leksu odigralo svojo prvo tekmo v novi sezoni lige ABA.

Nad razvojem slovenskega upa bo po novem bdel tudi prvak Evrolige

Izkušeni hrvaški košarkar Andrija Žižić je s koncem pretekle sezone v dresu zagrebške Cibone končal dolgoletno igralsko kariero, zdaj pa je sprejel njeno ponudbo in postal njen novi športni direktor.

Slovenci v vseh treh hrvaških klubih v ligi ABA

V naslednji sezoni regionalne lige ABA bo zanimivo spremljati dvoboje med slovenskimi in hrvaškimi moštvi. Še posebej zaradi tega, ker je v vrstah vseh treh hrvaških predstavnikov po novem štetju že pet slovenskih košarkarjev.

Union Olimpija dokončno z mestom v ligi ABA

Potem ko je Union Olimpija dobila povabilo v ligo ABA in ga nato zaradi neizpolnitve finančnih zahtev lige tudi izgubila, bo po odločitvi vodstva jadranske lige v njej vendarle in brez plačila kotizacije nadaljevala z nastopi.

Več člankov...

Iskalnik