Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: 15. ničla Krke v ligi ABA

V 22. kolu regionalne lige ABA se je še desetič v letošnji sezoni dogodilo, da sta bila hkrati poražena oba slovenska predstavnika. Union Olimpija je včeraj z 79:89 izgubila proti srbskemu FMP-ju, Krka pa je danes prav tako v gosteh morala priznati poraz makedonskemu MZT-ju.

VIDEO: FMP dvema zmagama nad Krko dodal še skalp Olimpije

Košarkarji FMP-ja so v letošnji sezoni lige ABA rak rana slovenskih predstavnikov. Mlada ekipa iz Beograda, v kateri prevladujejo igralci letnika 1995, so po Krki na sinočnji tekmi 22. kola prvič premagali še Union Olimpijo, ki je tako utrpela še tretji zaporedni poraz.

VIDEO: Krka in Olimpija v ligi ABA preveč gostoljubni gostiteljici

Ekipi Krke in Uniona Olimpije sta v 21. kolu regionalne lige ABA utrpeli boleč poraz. Novomeščani so v Novem mestu gostili Mega Leks in izgubili s 73:82, Ljubljančani pa so v Ljubljani gostili MZT in klonili z 72:91.

VIDEO: Krka presenetila Cedevito in Mirzo Begića

Devetnajsto kolo lige ABA se je končalo s tekmo med Krko in Cedevito. Na veselje zbrane publike v dvorani Leona Štuklja je zmaga ostala v Novem mestu, farmacevti pa so s tem prekinili črni niz desetih zaporednih porazov.

VIDEO: Krka in Olimpija v končnici do različnega razpleta

Moštvi Krke in Uniona Olimpije sta v 20. krogu lige ABA zabeležili obratna izkupička. Novomeščani so gostovali pri Zadru in vknjižili zmago s 83:77, Ljubljančani pa so gostili Karpoš Sokole in utrpeli poraz z 92:97.

VIDEO: Olimpija se je Ciboni maščevala za poraz

Moštvo Uniona Olimpije je v 19. kolu lige ABA odpotovalo v Zagreb, kjer se je pomerilo z ekipo Cibone in jo po preobratu v zadnjih petih minutah tekme ugnalo z 79:68. V Ljubljani je Olimpija klonila z 72:89.

Več člankov...

Iskalnik