Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Liga ABA: Olimpija poražena v Zadru, Krka v Novem mestu do druge zaporedne zmage

V 8. krogu lige ABA sta med slovenskimi predstavniki prvi stopili na parket ekipi Uniona Olimpije in Krke. Uspešni so bili samo Novomeščani, ki so doma z 72:68 ugnali MZT Aleša Pipana, medtem ko so Ljubljančani v gosteh pri Zadru izgubili s 67:56. Danes bodo dvoboj odigrali še košarkarji Tajfuna, ki se bodo v Celju pomerili proti Cedeviti.

Liga ABA: Mulalić s košem s sredine Krki priigral zmago, Olimpija in Tajfun doma poražena

V 7. krogu lige ABA je edino slovensko zmago vpisala novomeška Krka, ki je na gostovanju pri Partizanu zmagala po neverjetnem metu Mirka Mulalića s sredine igrišča.

Nesojena okrepitev Krke pristala pri zadnjem krvniku Tajfuna

Košarkarski klub Zadar je pred nadaljevanjem sezone prejel pomembno okrepitev, saj se je za prihod na Višnjik odločil občasni hrvaški reprezentant Ante Delaš.

Liga ABA: Olimpija gladko čez Krko, Budućnost pretežak zalogaj tudi za Tajfun

V 5. krogu lige ABA so ljubitelji košarke lahko spremljali prvi slovenski derbi sezone med Unionom Olimpijo in Krko, ki so ga s kar 80:50 dobili Ljubljančani. To je največja zmaga na medsebojnih dvobojih po 2. maju 2001 (+35) in druga največja v zgodovini.

Liga ABA: Union Olimpija v Beogradu kot prva premagala Crveno zvezdo

Union Olimpija je v 6. krogu lige ABA s kar 50-odstotnim metom za tri točke presenetila Crveno zvezdo in ji prizadejala prvi domači poraz v letošnji sezoni (73:77).

Liga ABA: Krka in Olimpija do druge zmage

Novomeška Krka in ljubljanska Union Olimpija sta v 4. krogu lige ABA težka poraza proti Tajfunu oziroma Sutjeski popravili z zmagama proti izkušenejšima moštvoma Cedevite in Cibone, Tajfun pa je pri Crveni zvezdi utrpel visok poraz.

Več člankov...

Iskalnik