Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Ligo ABA prvič v zgodovini pokoril klub iz Črne gore

Košarkarske sezone 2017/18 se bomo v prihodnosti spominjali tudi po tem, da so v njej po zmagoslavju Slovencev, Hrvatov, Srbov in Izraelcev prvič v zgodovini naslov lige ABA osvojili še Črnogorci.

Alen Omić kljub novi odlični strelski predstavi ostal brez zmage

Košarkarji Budućnosti so že na prvi tekmi v Podgorici izkoristili prednost domačega terena, po drugem uspehu nad aktualno prvakinjo Crveno zvezdo pa jih le še zmaga loči od osvojitve zgodovinskega naslova prvaka.

Alen Omić rešil Zvezdo in ohranil možnosti za osvojitev svojega prvega naslova lige ABA

Na drugi tekmi finala regionalne lige ABA je aktualna prvakinja Crvena zvezda pred domačimi navijači z 69:59 porazila Budućnost in izid v seriji na tri zmage izenačila na 1:1.

V naslednji sezoni lige ABA bosta znova nastopala najtrofejnejša slovenska kluba

Zaključni turnir krstne sezone druge divizije lige ABA je končan, z naslovom regionalnega prvaka pa se je v srbskem Čačku okitila ekipa Krke, ki je v slovenskem finalu s 87:73 ugnala Sixt Primorsko.

Alen Omić poražen na prvi tekmi finala lige ABA

V Beogradu se je sinoči začelo finale 17. sezone regionalne lige ABA, v seriji na tri dobljene tekme pa so prvi povedli košarkarji črnogorske Budućnosti, ki so Alena Omića in srbsko Crveno zvezdo ugnali z 80:76.

Prvo finale 2. lige ABA bo slovensko obarvano

V srbskem Čačku se je sinoči začel zaključni turnir krstne sezone druge divizije regionalne lige ABA. Nastop v finalu sta si priigrali slovenski predstavnici Krka in Sixt Primorska, ki sta v polfinalu izločili srbska predstavnika Borac in Vršac.

Več člankov...

Iskalnik