Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Na Vrhniki izpopolnjevali taktične elemente

V torek je na Vrhniki potekal četrti pregledni trening nacionalnega preverjanja kandidatov za mladinsko reprezentanco v košarki 3x3, ki jo poleti čakata svetovno prvenstvo na Kitajskem in kvalifikacije za evropsko prvenstvo na Madžarskem.

3x3 Ljubljana z novim članom na Kitajskem do drugega mesta

Ekipa 3x3 Ljubljana je na močnem turnirju serije Challenger v kitajskem Nanjingu osvojila drugo mesto in si s tem priigrala nastop na turnirju svetovne turneje serije Masters v Utsunomiyi na Japonskem.

Trenerji za mladinsko reprezentanco preizkusili že 34 kandidatov

V Postojni je v nedeljo potekal že tretji pregledni trening Nacionalnega programa v košarki 3x3, ki se ga je udeležilo 29 košarkarjev.

V Sloveniji prvič FIBA turnir serije Challenger

Mednarodna košarkarska zveza FIBA je slovensko košarko 3x3 in vse njene igralce in oboževalce nagradila z dodelitvijo organizacije turnirja serije Challenger, kjer nastopa 16 ekip z vseh koncev sveta.

Slovenija za nastop na EP tudi proti Španiji

V Andori bodo 24. in 25. junija potekale kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu v moški in ženski košarki 3x3. Reprezentanca Slovenije bo tekmovanje začela v skupini A.

Slovenija na Kitajskem tudi proti gostiteljem

Letošnje svetovno prvenstvo v košarki 3x3 za mladince in mladinke bo od 28. junija do 2. julija potekalo v Čengduju na Kitajskem. Slovenci bodo tekmovanje začeli v skupini C, kjer se bodo uvodoma pomerili z Madžarsko, Kitajsko, Turčijo in Južno Korejo.

Več člankov...

Iskalnik