Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Gašper Ovnik do novega laskavega naziva

Zasavci in Zasavke so v Delavskem domu Trbovlje sinoči okronali Zasavca leta 2016. Med petimi nominiranci je laskavi naziv osvojil košarkar Hrastnika in Pirana 3x3 Gašper Ovnik.

Med kandidati za Zasavca leta tudi Gašper Ovnik

Uredniški odbor Zasavskega tednika skupaj z Akademijo Zasavc leta tudi letos pripravlja izbor Zasavc leta. Lansko leto je ta laskavi naziv osvojil filmski ustvarjalec in fotograf Simon Tanšek iz Hrastnika, letos pa največ nominirancev prihaja iz Trbovelj.

Slovenija bo zlato branila v Amsterdamu

S strani Mednarodne košarkarske zveze smo bili obveščeni, da bo naslednje evropsko, pozneje pa tudi svetovno prvenstvo v košarki 3x3 potekalo v prestolnici Nizozemske.

Legende lige NBA bodo igrale igro Slovencev

Med spremljanjem lige NBA je praktično že vsakdo med nami našel košarkarja po svojem okusu, igralca, ki smo ga hoteli posnemati, ko smo se naslednjič sami znašli na košarkarskem igrišču, in športnika, za katerega smo tudi po njegovi upokojitvi menili, da bi lahko še igral. S takšno izkušnjo se je srečal že tudi raper in filmski igralec Ice Cube, ki je našel rešitev, s katero bo osrečil tako košarkarske navdušence kot tudi njihove idole.

Slovenci na Madžarskem do dveh drugih mest

V Szolnokiju na Madžarskem je med 6. in 8. januarjem potekal prvi FIBA 3x3 Fast Track trening kamp, ki predstavlja začetno verzijo programa, ki ga je FIBA ponudila nacionalnim zvezam. Nanj so bile poleg Slovenije povabljene le še tri reprezentance, kar je nedvomno lepo priznanje za slovensko košarko.

Slovenija del prvega FIBA 3x3 trening kampa

V Szolnokiju na Madžarskem bo od danes do nedelje potekal prvi FIBA 3x3 Fast Track Training kamp. Nanj so bile poleg Slovenije povabljene le še tri reprezetnance, namen programa pa je nadgradnja košarkarskega znanja fantov in deklet, starih do 18 let, hkrati pa tudi priprava za nastop na olimpijskih igrah.

Več člankov...

Iskalnik