Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenci bodo svetovno prvenstvo igrali v največji dvorani na svetu

Slovenska članska reprezentanca v košarki 3x3 je dobila tekmece za svetovno prvenstvo, ki bo med 8. in 12. junijem potekalo v Manili.

V košarko 3x3 prihaja Ron Artest

Ameriška športna televizija ESPN poroča, da bo v drugi sezoni lige BIG3 nastopal tudi upokojeni profesionalni košarkar in NBA prvak iz leta 2010 Metta World Peace, ki bo v njej igral pod svojim rojstnim imenom.

VIDEO: Slovenske ekipe svetovno turnejo končale na prvih osmih mestih

V Pekingu je med vikendom potekal finalni turnir svetovne turneje v košarki 3x3. Na njem so med 12 moštvi nastopile tudi kar tri slovenske ekipe, na najvišjem mestu pa je končal 3x3 Piran.

VIDEO: Slovenci znova na vrhu

Košarkarji 3x3 Pirana so veliki zmagovalci turnirja svetovne turneje Masters v kitajskem Čengduju. V finalu so s točko razlike ugnali srbski Zemun. Kranj je turnir zaključil na četrtem mestu, Ljubljana pa na petem.

VIDEO: Slovenski "uličarji" z Madžarske z drugim, petim in osmim mestom

Debrecen je bil med 30. avgustom in 1. septembrom peta postaja svetovne turneje v košarki 3x3. Na Madžarskem so slovenske barve predstavljale ekipe Kranj, Ljubljana in Monaco.

VIDEO: Slovenci osvojili še 4. mednarodni turnir

Slovenska reprezentanca do 23 let v košarki 3x3 na tekmovanjih še ni našla prave konkurence. Po treh mednarodnih turnirjih na Češkem in Madžarskem je z nasprotniki pometla tudi na turnirju na Šrilanki.

Več člankov...

Iskalnik