Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Sebastjan Krašovec: ''Na Poljskem so pogoji za delo izjemni''

Slovenski trener Sebastjan Krašovec, ki se je pred letošnjo sezono prvič odpravil na tuje, je na Poljskem že začel žeti uspehe. S svojo ekipo Asseco Gdynia je osvojil evropsko košarkarsko ligo do 20 let, sedaj pa že opreza za novimi cilji.

Ernest Novak: ''Moja košarkarska filozofija je bolj napadalno naravnana''

Zaradi porazov v ligi za obstanek je klop ekipe Šenčur Gorenjska gradbena družba na začetku tekočega tedna moral zapustiti Igor Kešelj, mesto glavnega trenerja pa je zasedel njegov pomočnik Ernest Novak, ki je že zavihal rokave in pričel z delom.

Rado Trifunović: ''S fanti od 15 let naprej imamo zelo lepo prihodnost''

Ker so bili mladi rodovi slovenskih košarkarjev tudi na letošnjem Dnevu slovenske košarke deležni velike pozornosti, smo v zakulisju dogajanja poiskali trenerja Rada Trifunovića, ki v sodelovanju s KZS bdi nad razvojem mlajših fantovskih kategorij, in z njim opravili zanimiv videopogovor.

Sandi Čebular: ''Tajfun bo mlel še naprej!''

Mošto Tajfuna je v ligi ABA v zadnjem mesecu zares vroče, saj so varovanci Dejana Mihevca slavili zmago na kar petih od zadnjih šestih srečanj in so se zasidrali na trenutno peto mesto na lestvici. Sandi Čebular je bil eden od vlečnih konj moštva, zato smo z njim opravili intervju.

Jan Rizman: ''Tudi če eno leto kasneje odidem v tujino, ne bom nič zamudil''

Slovenski košarkar na položaju visokega branilca Jan Rizman bo tudi v prihodnje igral v dresu Hopsov. Ekipo Polzelanov je v prejšnji sezoni vodil njegov oče Vladimir, odslej pa ji bo spet poveljeval Boštjan Kuhar, pod katerim si 21-letni Šoštanjčan želi nadgraditi svoje predstave.

Dejan Jakara: Trenerji v Evropi so na višjem nivoju kot v ZDA

Trener Dejan Jakara, ki je dobršen del zadnje sezone vodil perspektivno mlado člansko ekipo Janč, je tri mesece deloval na kampu priznanega ameriškega strokovnjaka na kolidžu Davidson Boba McKillopa. Kranjčan se je v pogovoru za Slovensko košarko med drugim dotaknil tudi mladih slovenskih reprezentanc.

Več člankov...

Iskalnik