Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Rado Trifunović: ''S fanti od 15 let naprej imamo zelo lepo prihodnost''

Ker so bili mladi rodovi slovenskih košarkarjev tudi na letošnjem Dnevu slovenske košarke deležni velike pozornosti, smo v zakulisju dogajanja poiskali trenerja Rada Trifunovića, ki v sodelovanju s KZS bdi nad razvojem mlajših fantovskih kategorij, in z njim opravili zanimiv videopogovor.

Sandi Čebular: ''Tajfun bo mlel še naprej!''

Mošto Tajfuna je v ligi ABA v zadnjem mesecu zares vroče, saj so varovanci Dejana Mihevca slavili zmago na kar petih od zadnjih šestih srečanj in so se zasidrali na trenutno peto mesto na lestvici. Sandi Čebular je bil eden od vlečnih konj moštva, zato smo z njim opravili intervju.

Jan Rizman: ''Tudi če eno leto kasneje odidem v tujino, ne bom nič zamudil''

Slovenski košarkar na položaju visokega branilca Jan Rizman bo tudi v prihodnje igral v dresu Hopsov. Ekipo Polzelanov je v prejšnji sezoni vodil njegov oče Vladimir, odslej pa ji bo spet poveljeval Boštjan Kuhar, pod katerim si 21-letni Šoštanjčan želi nadgraditi svoje predstave.

Dejan Jakara: Trenerji v Evropi so na višjem nivoju kot v ZDA

Trener Dejan Jakara, ki je dobršen del zadnje sezone vodil perspektivno mlado člansko ekipo Janč, je tri mesece deloval na kampu priznanega ameriškega strokovnjaka na kolidžu Davidson Boba McKillopa. Kranjčan se je v pogovoru za Slovensko košarko med drugim dotaknil tudi mladih slovenskih reprezentanc.

Dejan Čigoja: Verjamem, da mi lahko uspe preboj v člansko reprezentanco

Ljubljančan Dejan Čigoja si bo prvič v karieri kruh služil v Avstriji, kjer bo v naslednji sezoni skakal kot Panter iz Fürstenfelda. Prva ljubezen 26-letnega krilnega centra je bil nogomet, kasneje pa je presedlal v košarko, ki jo igra od dvanajstega leta starosti.

Sandi Čebular: ''Srečen sem, da bom spet igral za matični klub in pred zvestimi navijači Tajfuna''

Sandi Čebular je včeraj pomahal v slovo Rogaški in se podal k njenemu lokalnemu tekmecu Tajfunu, pri katerem je branilec pred 13 leti tudi začel svojo športno pot. Kot nam je 29-letni Kozjan priznal v pogovoru, se je za to odločil predvsem zaradi želje po ponovnem igranju na višjem nivoju.

Več člankov...

Iskalnik