Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Intervju: Živa Macura

Pogovarjali smo se z eno najbolj perspektivnih mladih košarkaric v Sloveniji. Živa Macura je s svojimi igrami navduševala tako na EP mladink kot tudi kadetinj. Svojo košarkarsko pot je začela pri Slovanu, kot pionirka pa je prestopila k Ježici, kjer še vedno igra. Letos je prvič nastopila tudi v članski konkurenci, kjer kljub svoji mladosti igra odlično. 

Intervju: Urban Gorjanc

Pripravili smo vam intervju z mladinskim reprezentantom, 213 centimetrov visokemu Urbanu Gorjancu, ki se je kalil v Mariboru pri Braniku, pred letošnjo sezono pa je stopil stopnico višje in odšel v Helios. Na žalost si je že med pripravami poškodoval koleno, odsoten pa bo več kot pol leta.

Intervju: Edo Murič

edoEdo Murič je trenutno eden izmed najbolj obetavnih igralcev letnika 1991. Svojo košarkarsko pot je začel v ljubljanskih Parkljih, kjer je skupaj z bratom Dinotom naredil prve košarkarske korake. Po lanski igralsko izgubljeni sezoni je prestopil k novomeški Krki. Na letošnjem EP za mlajše člane je v slabih dvajsetih minutah v statistiko zabeležil 8 točk in 5.1 skok v povprečju na osmih tekmah.

Intervju: Tjaša Gortnar

tjasaTjaša Gortnar je pred nekaj tedni skupaj s svojimi soigralkami Sloveniji priigrala zgodovinsko uspeh na evropskem prvenstvu za mladinke. Ekipa je osvojila 4. mesto in se s tem dosežkom uvrstila na svetovno prvenstvo za dekleta do devetnajstega leta starosti. Tjaša je svojo košarkarsko pot začela v Preddvoru.

Iskalnik