Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Andrej Žakelj: ''Zahtevam borbenost in željo po igri, kajti le to nas lahko dvigne!''

Postojnčan Andrej Žakelj je ob koncu leta 2016 prevzel trenerske vajeti košarkarskega kluba Podčetrtek in tako zamenjal dotedanjega trenerja Borisa Zrinskega. V Podčetrtku ga čaka zahtevna naloga, od igralcev pa bo zahteval borbenost in željo po igri, s čimer verjame, da bodo prišli uspehi, ki bodo klub dvignili iz črnega brezna.

Jakob Čebašek: "V Laškem mi niso pustili, da bi prišel do izraza"

Krilni igralec Jakob Čebašek v letošnji sezoni igra najboljšo košarko svoje profesionalne kariere. Klub in vlogo po svojem okusu je našel na Polzeli pri Hopsih, zasluge za osebni preporod pa pripisuje tudi trenerju in zvestim navijačem.

''Ena zmaga ti lahko obrne sezono''

Košarkarski klub Ljubljana je svojo krstno sezono v drugi slovenski ligi začel s tremi zaporednimi porazi, črni niz pa nato preobrnil v zmagovitega in po treh zaporednih zmagah s predzadnjega skočil na šesto mesto na lestvici. Po prehojeni poti vzponov in padcev smo se sprehodili z glavnim trenerjem članske ekipe Gašperjem Kolmanom.

Sebastjan Krašovec: ''Na Poljskem so pogoji za delo izjemni''

Slovenski trener Sebastjan Krašovec, ki se je pred letošnjo sezono prvič odpravil na tuje, je na Poljskem že začel žeti uspehe. S svojo ekipo Asseco Gdynia je osvojil evropsko košarkarsko ligo do 20 let, sedaj pa že opreza za novimi cilji.

Ernest Novak: ''Moja košarkarska filozofija je bolj napadalno naravnana''

Zaradi porazov v ligi za obstanek je klop ekipe Šenčur Gorenjska gradbena družba na začetku tekočega tedna moral zapustiti Igor Kešelj, mesto glavnega trenerja pa je zasedel njegov pomočnik Ernest Novak, ki je že zavihal rokave in pričel z delom.

Rado Trifunović: ''S fanti od 15 let naprej imamo zelo lepo prihodnost''

Ker so bili mladi rodovi slovenskih košarkarjev tudi na letošnjem Dnevu slovenske košarke deležni velike pozornosti, smo v zakulisju dogajanja poiskali trenerja Rada Trifunovića, ki v sodelovanju s KZS bdi nad razvojem mlajših fantovskih kategorij, in z njim opravili zanimiv videopogovor.

Več člankov...

Iskalnik