Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Ekipe slovenskih univerz Evropske univerzitetne igre končale na 5., 14. in 17. mestu

V ponedeljek sta se v Zagrebu zaključila košarkarska turnirja 3. Evropskih univerzitetnih iger. V ženski konkurenci so prvo mesto osvojile košarkarice domače Univerze v Zagrebu, v moški konkurenci pa so se z zlato medaljo okitili študenti litovske Univerze Vytautas Magnus.

Ljubljanske študentke na dobri poti do medalje

V sredo so se v Zagrebu s slavnostno otvoritvijo uradno začele 3. Evropske univerzitetne igre. Kot pravijo organizatorji, je to največji športni dogodek v samostojni Hrvaški.

Na Vrhniki obnovili znamenito košarkarsko igrišče

Na Zavodu Ivana Cankarja so s ponosom sporočili, da so v športnem parku Vrhnika, osrednjem in največjem športnem objektu v istoimenski občini, obnovili igrišče, na katerem so nekoč igrale največje zvezde slovenske košarke.

VIDEO: V Kranju tudi to poletje individualni trening kamp

V prestolnici Gorenjske bo že 5. leto zapored več kot 80 košarkarjev in košarkaric iz cele Slovenije, Gruzije, Poljske, Španije, Nemčije, Francije in drugih evropskih držav treniralo na New Era Basketball Trening Campu.

Slovenija iz Soluna s 4. mestom

Slovenska košarkarska reprezentanca gluhih je v soboto končala z nastopi na evropskem prvenstvu v grškem Solunu. V preostali tekmi za bronasto medaljo se je pomerila proti aktualnim svetovnim prvakom iz Litve in po solidnem prvem polčasu na koncu izgubila z 51:86.

Slovenija s tretjim porazom izgubila vse možnosti za ubranitev naslova evropskega prvaka

Košarkarska reprezentanca gluhih se je v polfinalu evropskega prvenstva še drugič srečala z izbrano vrsto Ukrajine in ji tokrat morala priznati premoč. Ukrajinci so bili v drugo boljši s 56:51 in zasluženo napredovali v finale, Slovenci pa se bodo borili za končno tretje mesto.

Več člankov...

Iskalnik