Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

PKL: Redni del se bliža koncu

pklV Pomurski košarkarski ligi so bile odigrale tekme 16. kroga, do konca rednega dela pa sta samo še dva kroga. Ekipi z vrha lestvice, PŠK Ljutomer 1 in KD Sobota sta tokrat imela kar nekaj težav z ekipama iz spodnjega dela lestvice. Manj težav sta imela SBK Gornja Radgona in Paloma Sladki Vrh, ki sta dosegla visoki zmagi. Več na www.pkl.si.

PKL: KD Sobota gladko, PŠK Ljutomer 1 tesno

pklV 15. krogu Bioplin Gjerkeš Pomurske košarkarske lige sta vodilni moštvi dosegli novi, enajsti zmagi. KD Sobota ni imela težav s PŠK Ljutomer 2, PŠK Ljutomer 1 pa se je precej namučil s KK Lindau Lendavo (izredno zanimivo poročilo tekme si preberite na pkl.si). Zmagali so tudi KK GMT Beltinci in SKB Gornja Radgona.

PKL: Prva zmaga za Sv. Ano

pklKošarkarji Svete Ane so v 13. krogu Bioplin Gjerkeš Pomurske košarkarske lige prišli do sploh prve zmage v tej ligi, premagali so GMT Beltince, ki se še vedno borijo za udeležbo na zaključnem turnirju. Pomembno zmago je dosegla Gornja Radgona, ki je v boju za tretje mesto premagala PŠK Ljutomer 2. Prva ljutomerska ekipa ni imela težav z ekipo SE Kerčmar Gornji Petrovci, prvouvrščena KD Sobota pa je premagala Lindau Lendavo. Več na www.pkl.si.

Union Olimpija 17. prvak Pokala Spar

Košarkarji Uniona Olimpije so v velikem finalu dvajsete izvedbe Pokala Spar z 92:55 ugnali Helios Domžale in se veselijo sedemnajste lovorike v tem tekmovanju. Zmaga je zasluga ekipnega dela, saj so se izkazali vsi, ki so stopili na parket, najboljši strelec pa je bil Sašo Ožbolt, ki je zbral 14 točk. Primorec je postal tudi najkoristnejši igralec finalnega turnirja.

Pokal Spar: Napoved finala

Danes nas čaka še zadnje dejanje letošnjega Pokala Spar, v finalu se bosta ob 17.00 pomerila Helios Domžale in Union Olimpija. Prvi so do finala prišli suvereno, drugi so imeli težave v četrtfinalu s Krko, proti Zlatorogu pa so igrali ravno toliko, kot jim je bilo potrebno za zmago. Tudi danes se od njih pričakuje podobna igra, kar bi lahko bila voda na mlin Heliosa. Vseeno pa je Olimpija nesporni favorit tekme.

V finalu pričakovano Helios in Olimpija

Izbranci Rada Trifunovića so na prvi polfinalni tekmi finalnega turnirja Pokala Spar z 82:61 ugnali Elektro Šoštanj in si priborili finale. V drugem polfinalu Pokala Spar so košarkarji Uniona Olimpije s 85:73 premagali mlado in vodilno ekipo na lestvici rednega dela Lige Telemach Zlatorog. Zaključno dejanje finalnega turnirja bo v škofjeloški dvorani na sporedu ob 17.00, spremljali pa ga boste lahko tudi v neposrednem prenosu na TV Slovenija in MMC-ju.

Več člankov...

Iskalnik