Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Slovenija s prvo zmago že potrdila obstanek v diviziji A!

Po treh zaporednih porazih je slovenska mladinska reprezentanca na evropskem prvenstvu dosegla svojo prvo zmago. Slovenci so v turškem Samsunu s 86:70 premagali Latvijo, lov za osvojitev končnega 9. mesta pa bodo nadaljevali že jutri.

VIDEO: Mladincem po tretjem zaporednem porazu ostal le še boj za 9. mesto

Slovenska moška izbrana vrsta do 18 let je predtekmovanje evropskega prvenstva končala brez zmage. Po Srbiji in Franciji je bila od varovancev Tomaža Fartka boljša še Rusija, ki je v turškem Samsunu vknjižila zmago z 81:49.

VIDEO: Francija previsoka ovira za Slovenijo

Moška mladinska reprezentanca je odigrala drugo srečanje na evropskem prvenstvu divizije. V turškem Samsunu se je tokrat pomerila s Francijo, ki je slavila z visokih 81:50.

VIDEO: Slovenci v zadnji četrtini izgubili boj s Srbi

Moška mladinska reprezentanca se je na prvem srečanju evropskega prvenstva divizije A pomerila z izbrano vrsto Srbije. Slovenski košarkarji so vodili več kot polovico srečanja, na koncu pa popustili in morali priznati poraz s 60:68.

Znana dvanajsterica reprezentantov za evropsko prvenstvo v Turčiji

Moška mladinska reprezentanca je zaključila s pripravami na evropsko prvenstvo, ki bo med 16. in 22. decembrom potekal v Turčiji, dan pred današnjim odhodom v Samsun pa je postal znan seznam dvanajstih reprezentantov, ki bodo zastopali slovenske barve.

Znane skupine evropskih prvenstev moških in ženskih mlajših kategorij

Na Češkem je danes potekal še žreb evropskih prvenstev mlajših starostnih kategorij. Slovenske moške in ženske reprezentance so tako dobile svoje nasprotnike, s katerimi se bodo pomerile poleti prihodnje leto.

Več člankov...

Iskalnik