Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Mlajši člani premagali Švedsko in evropsko prvenstvo končali na 9. mestu

Slovenska moška reprezentanca do 20 let je v tekmi za končno 9. mesto z 82:77 ugnala izbrano vrsto Švedske in s tretjo zaporedno, skupno pa četrto zmago sklenila nastope na evropskem prvenstvu divizije A v finskih Helsinkih.

Kadeti Madžarsko zapustili brez zmage

Moška reprezentanca do 16 let je na Madžarskem na drugi tekmi proti domači reprezentanci tudi v drugo morala priznati poraz. Madžari so bili od varovancev Dejana Gašparina tokrat boljši z 78:70.

Mlajši člani po zmagi nad Srbijo v boj za 9. mesto

Slovenska moška reprezentanca do 20 let je na drugi tekmi za razvrstitev po podaljšku premagala Srbijo (89:77) in se ji tako maščevala za poraz v predtekmovanju. Varovance Aleksandra Sekulića jutri tako čaka le še tekma proti Švedski za končno 9. mesto.

Kadeti izgubili prvo tekmo proti Madžarski

Na pripravljalni tekmi na Madžarskem je moška reprezentanca do 16 let doživela poraz proti domači reprezentanci, ki je na prvi izmed dveh tekem slavila zmago z 88:81.

Mladinci ostali brez evropskega prvenstva

Zaradi izrednih razmer, ki te dni vladajo v Turčiji, se je Izvršni odbor FIBA Europe odločil, da prestavi letošnje evropsko prvenstvo divizije A za fante do 18 let. To bi se sicer moralo začeti prihodnjo soboto v Samsunu.

Mlajši člani premagali Fince in obstali v diviziji A

Slovenska moška reprezentanca do 20 let ja na svoji prvi tekmi za razvrstitev visoko premagala Finsko (81:47) in si z zmago že zagotovila obstanek v diviziji A. Tekmovanje bo nadaljevala jutri ob 17.30 uri, ko se bo na poti do končnega 9. mesta znova spoprijela z izbrano vrsto Srbije.

Več člankov...

Iskalnik