Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenija premore najboljše skakalce in MVP-ja evropskega prvenstva

Moška kadetska izbrana vrsta je včeraj v Sofiji reprezentančno akcijo zaključila z drugim najboljšim dosežkom vseh letošnjih slovenskih mlajših reprezentanc. Na evropskem prvenstvu divizije B je osvojila zlata vredno tretje mesto in za povrh napredovala še v najvišji tekmovalni razred, divizijo A.

FOTO: Starejši pionirji ostajajo v borbi za najvišja mesta Slovenia Balla

V Slovenj Gradcu se danes zaključuje letošnja izvedba mednarodnega turnirja Slovenia Ball. Sobota je bila za slovenske reprezentance precej uspešna. Na štirih tekmah so namreč zbrale kar tri zmage.

Nik Dragan izbran v najboljšo peterko EP

Potem, ko si je moška reprezentanca do 16 let zagotovila končno tretje mesto na letošnjem evropskem prvenstvu divizije B in s tem napredovanje v divizijo A, je bila Slovenija deležna še enega priznanja. Nik Dragan je bil namreč izbran v najboljšo peterko prvenstva.

Kadeti še drugič premagali Ukrajino in evropsko prvenstvo končali na 3. mestu!

Slovenska moška reprezentanca do 16 let je v bolgarski Sofiji na svoji najpomembnejši tekmi evropskega prvenstva divizije B v končnici zlomila odpor Ukrajine in bila za zmago z 79:71 nagrajena z bronasto kolajno in vstopnico v elitno divizijo A.

FOTO: Slovenci na treh tekmah dvakrat boljši od Madžarov

Na Koroškem je minil drugi dan Slovenia Balla, mednarodnega turnirja za fantovske in dekliške selekcijo do 14 let. Tri slovenske ekipe so na petih tekmah tokrat zbrale dve zmagi.

Prvi poraz kadetom odnesel zlato medaljo

Moška reprezentanca do 16 let je na svoji sedmi tekmi evropskega prvenstva doživela prvi poraz. V polfinalu je bila od nje s 83:71 močnejša izbrana vrsta Izraela. Slednja se bo v finalu pomerila z Rusijo, Slovenci pa se bodo prav tako jutri z Ukrajino udarili za končno 3. mesto.

Več člankov...

Iskalnik