Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

V Slovenj Gradcu se začenja 12. Slovenia Ball

V Slovenj Gradcu se danes začenja 12. izvedba Slovenia Balla, mednarodnega turnirja za reprezentančne selekcije do 14 let. Na delu bomo lahko spremljali tri slovenske izbrane vrste - dve fantovski in eno dekliško.

Kadeti v četrtfinale odhajajo brez poraza

Slovenska izbrana vrsta fantov do 16 let je s predtekmovanjem opravila z odliko. Na svoji peti tekmi je prepričljivo odpravila še Norveško (96:48) in povsem zasluženo osvojila prvo mesto v skupini C.

V četrtek začetek 12. Slovenia Balla

Letos bo Slovenj Gradec že 12. zapovrstjo obarvan v mednarodne barve. Na Koroškem bo od četrtka dalje potekal U14 Slovenia Ball, mednarodni turnir za reprezentančne selekcije do 14 let, ki ga pod okriljem FIBA in ob pomoči lokalnih organizatorjev organizira Košarkarska zveza Slovenije. Na njem bo sodelovalo 15 ekip iz 9 držav.

Kadeti premagali še Avstrijce in osvojili prvo mesto v skupini C

Fantovska reprezentanca do 16 let je na svoji četrti tekmi evropskega prvenstva vknjižila še četrto zmago. Slovenci so se tokrat pomerili z Avstrijci in jih po boljši igri v drugem polčasu odpravili s 70:56.

Kadeti neporaženi tudi po treh tekmah

Slovenska moška reprezentanca do 16 let ima po treh odigranih tekmah na evropskem prvenstvu divizije B v Sofiji popoln izkupiček. Varovanci Dejana Gašparina so po Kosovu in Romuniji z 71:59 ugnali še močne Ukrajince.

Kadeti na drugi tekmi do druge zmage

Na evropskem prvenstvu divizije B za fante do 16 let je slovenska reprezentanca zabeležila drugo zmago. Po Kosovu je s 74:65 premagala še Romunijo, s katero je bila izenačen boj vse do zadnjih minut tekme.

Več člankov...

Iskalnik