Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Mlajši člani po četrtem porazu le še za 13. mesto in obstanek v elitni diviziji

Na evropskem prvenstvu na Kreti si slovenska reprezentanca do 20 let v prvem poskusu ni uspela zagotoviti obstanka v diviziji A. Na prvi tekmi za končno razvrstitev je po podaljšku z 78:83 izgubila proti izbrani vrsti Črne gore.

VIDEO: Mlajši člani po obstanek v diviziji A

Slovenska reprezentanca do 20 let je v osmini finala evropskega prvenstva utrpela poraz, s katerim je zapravila vse možnosti za vidnejši uspeh. Napredovanje v četrtfinale ji je preprečila izbrana vrsta Litve, proti kateri je klonila z 61:76.

VIDEO: Mlajši člani v osmino finala z dobro popotnico

Slovenska reprezentanca do 20 let je včeraj odigrala zadnje srečanje v skupinskem delu evropskega prvenstva in dosegla prvo zmago. Poraz ji je morala priznati izbrana vrsta Italije, ki so jo varovanci Aleksandra Sekulića premagali z 82:63.

FOTO: Za mlade košarkarje skrbela najbolj kakovostna trenerska ekipa

V Tolminu so uspešno sklenili že šesti mednarodni košarkarski kamp, na katerem so svoje dolgoletne in neprecenljive izkušnje tudi letos delili Primož Brezec, Zmago Sagadin in številni drugi slovenski in tuji trenerji.

Mladinci boljši od Švicarjev

Slovenska reprezentanca do 18 let je v Srbiji odigrala še tretjo pripravljalno tekmo v treh dneh. V Beogradu so varovanci Tomaža Fartka z 69:58 ugnali izbrano vrsto Švice.

VIDEO: Mlajši člani neuspešni tudi proti Srbiji

Evropsko prvenstvo divizije A na Kreti se za slovensko reprezentanco do 20 let ni začelo najbolje. Naši fantje so namreč po porazu proti branilki naslova Španiji (59:91) izgubili tudi proti Srbiji (82:57).

Več člankov...

Iskalnik