Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Nik Dragan izbran v najboljšo peterko EP

Potem, ko si je moška reprezentanca do 16 let zagotovila končno tretje mesto na letošnjem evropskem prvenstvu divizije B in s tem napredovanje v divizijo A, je bila Slovenija deležna še enega priznanja. Nik Dragan je bil namreč izbran v najboljšo peterko prvenstva.

Kadeti še drugič premagali Ukrajino in evropsko prvenstvo končali na 3. mestu!

Slovenska moška reprezentanca do 16 let je v bolgarski Sofiji na svoji najpomembnejši tekmi evropskega prvenstva divizije B v končnici zlomila odpor Ukrajine in bila za zmago z 79:71 nagrajena z bronasto kolajno in vstopnico v elitno divizijo A.

FOTO: Slovenci na treh tekmah dvakrat boljši od Madžarov

Na Koroškem je minil drugi dan Slovenia Balla, mednarodnega turnirja za fantovske in dekliške selekcijo do 14 let. Tri slovenske ekipe so na petih tekmah tokrat zbrale dve zmagi.

Prvi poraz kadetom odnesel zlato medaljo

Moška reprezentanca do 16 let je na svoji sedmi tekmi evropskega prvenstva doživela prvi poraz. V polfinalu je bila od nje s 83:71 močnejša izbrana vrsta Izraela. Slednja se bo v finalu pomerila z Rusijo, Slovenci pa se bodo prav tako jutri z Ukrajino udarili za končno 3. mesto.

FOTO: Uvodni dan Slovenia Balla prinesel tri slovenske zmage

V Slovenj Gradcu se je v četrtek začela 12. izvedba Slovenia Balla, mednarodnega turnirja za reprezentančne selekcije do 14 let, na katerem nastopajo tri slovenske selekcije. Te so prvi dan tekmovanja na petih tekmah zabeležile tri zmage.

Kadeti s šesto zmago napredovali v polfinale!

Slovenska moška reprezentanca do 16 let na evropskem prvenstvu v Sofiji ostaja neporažena tudi po svoji šesti odigrani tekmi. Naši fantje so se v četrtfinalu srečali z Belgijo in jo po podaljšku premagali s 83:81, v jutrišnjem polfinalu pa jih čakajo še prav tako neporaženi Izraelci.

Več člankov...

Iskalnik