Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Podčetrtčani, Vojničani, Mariborčani, Ljubljančani in Italijani v boj za naslov prvaka

V Podčetrtku se danes izteka tridnevni 6. božično-novoletni turnir za košarkarje do 13, 15 in 17 let. Zaključna slovesnost se bo v športni dvorani Podčetrtek začela ob 16.30 uri.

V Podčetrtku se obeta mednarodni turnir za mlade košarkarje iz Slovenije in njenih sosednjih držav

Košarkarski klub Podčetrtek in Terme Olimia bosta organizirala že 6. božično-novoletni košarkarski turnir za košarkarje do 13, 15 in 17 let.

Slovenija do 11. mesta in obstanka v elitni diviziji

Moška mladinska reprezentanca je evropsko prvenstvo v turškem Samsunu zaključila z zmago nad Turčijo ter z izkupičkom dveh zmag in štirih porazov osvojila končno 11. mesto. V finalu med Litvo in Francijo so prevladali Francozi, ki so slavili zmago s 75:68.

VIDEO: Grki v zadnjih sekundah premagali Slovenijo

Slovenska mladinska reprezentanca se je na tekmi za razvrstitev od 9. do 12. mesta pomerila z izbrano vrsto Grčije. Srečanje je s košem tri sekunde do konca odločil Dimitrios Moraitis (70:68). Slovenci se bodo danes ob 14.15 za končno 11. mesto na prvenstvu pomerili s Turki.

VIDEO: Slovenija s prvo zmago že potrdila obstanek v diviziji A!

Po treh zaporednih porazih je slovenska mladinska reprezentanca na evropskem prvenstvu dosegla svojo prvo zmago. Slovenci so v turškem Samsunu s 86:70 premagali Latvijo, lov za osvojitev končnega 9. mesta pa bodo nadaljevali že jutri.

VIDEO: Mladincem po tretjem zaporednem porazu ostal le še boj za 9. mesto

Slovenska moška izbrana vrsta do 18 let je predtekmovanje evropskega prvenstva končala brez zmage. Po Srbiji in Franciji je bila od varovancev Tomaža Fartka boljša še Rusija, ki je v turškem Samsunu vknjižila zmago z 81:49.

Več člankov...

Iskalnik