Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Začel se je drugi del za mlajše pionirje (U12)

Včeraj se je nadaljevalo letošnje prvenstvo za mlajše pionirje, ki se je sicer začelo že konec lanskega šolskega leta, ko je bil odigran prvi del. V prvenstvu sodeluje 70 ekip, v prvem delu so bile razdeljene v 18 skupin po teritorialnem načelu.

Slovenija osvojila igre treh dežel

Slovenska kadetska reprezentanca je gostovala na Mladinskih igrah treh dežel, ki so jih organizirali v Kopru in z dvema zmagama osvojila košarkarski turnir. Zeleno-beli so po zmagi nad Koroško (89:21) ugnali še Furlanijo Julijsko krajino, najboljši strelec med prvaki pa je bil košarkar Parkljev Andraž Rogelja s skupno 28 točkami.

Slovenija na igre treh dežel

V petek, 17. septembra in v soboto, 18. septembra, bodo v Kopru potekale tradicionalne mladinske igre treh dežel, na katerih bo nastopila tudi slovenska moška kadetska reprezentanca. Ta bo odigrala dve tekmi, eno v soboto ter drugo v nedeljo.

Miha Glavaš v ZDA

mihaglavasPo Luki Vončina, ki se je letos odpravil na šolanje v North Carolino, kjer bo igral v NCAA, se je v ZDA odpravil še en mlad košarkar Uniona Olimpije – Miha Glavaš. Igral bo za Ellsworth College, ki igra v tekmovanju NJCAA. Najprej so ga sicer snubili na univerzi Northwestern University it Chicaga, ki igra v NCAA, v diviziji D1, ki je ena izmed najmočnejših divizij v tej študentski ligi.

Luka Rupnik in Matej Rojc na NBA kampu

rupnikrojcOd 15. do 19. septembra bo v Barceloni potekal NBA kamp za malde evropske igralce. 50 najboljših igralcev, ki so jih izbrali NBA in FIBA strokovnjaki s pomočjo državnih športnih zvez, bo skupaj z NBA zvezdniki sodelovalo na že tradicionalnem taboru.

Mladinci v petek prvič na ligaški parket

Mladinci bodo prvič na ligaški parket stopili že v nedeljo, 19. septembra, ko bodo na sporedu vse tekme prvega kroga 1. SKL za mladince in tekme v skupini Zahod 2 v 2. SKL. Lansko leto so se naslova državnih prvakov veselili igralci Union Olimpije. Jim bo letos uspelo ponoviti lanski uspeh?

 

Več člankov...

Iskalnik