Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenija na igre treh dežel

V petek, 17. septembra in v soboto, 18. septembra, bodo v Kopru potekale tradicionalne mladinske igre treh dežel, na katerih bo nastopila tudi slovenska moška kadetska reprezentanca. Ta bo odigrala dve tekmi, eno v soboto ter drugo v nedeljo.

Miha Glavaš v ZDA

mihaglavasPo Luki Vončina, ki se je letos odpravil na šolanje v North Carolino, kjer bo igral v NCAA, se je v ZDA odpravil še en mlad košarkar Uniona Olimpije – Miha Glavaš. Igral bo za Ellsworth College, ki igra v tekmovanju NJCAA. Najprej so ga sicer snubili na univerzi Northwestern University it Chicaga, ki igra v NCAA, v diviziji D1, ki je ena izmed najmočnejših divizij v tej študentski ligi.

Luka Rupnik in Matej Rojc na NBA kampu

rupnikrojcOd 15. do 19. septembra bo v Barceloni potekal NBA kamp za malde evropske igralce. 50 najboljših igralcev, ki so jih izbrali NBA in FIBA strokovnjaki s pomočjo državnih športnih zvez, bo skupaj z NBA zvezdniki sodelovalo na že tradicionalnem taboru.

Mladinci v petek prvič na ligaški parket

Mladinci bodo prvič na ligaški parket stopili že v nedeljo, 19. septembra, ko bodo na sporedu vse tekme prvega kroga 1. SKL za mladince in tekme v skupini Zahod 2 v 2. SKL. Lansko leto so se naslova državnih prvakov veselili igralci Union Olimpije. Jim bo letos uspelo ponoviti lanski uspeh?

 

Gorjanc odsoten pol leta

Za Urbana Gorjanca, 18-letnega centra, ki je pred letošnjo sezono iz Primorac Branika prestopil v Helios, je sezona že končana, če ne v članski pa gotovo v mladinski konkurenci. Na enem izmed treningov si je namreč natrgal kolenske križne vezi, okrevanje po operaciji pa bo trajalo pol leta.

Iskalnik