Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

V soboto zaključek regijskega selekcioniranja

Košarkarska zveza Slovenije bo v skladu s programom dela reprezentančnih selekcij in novim programom selekcioniranja za fante rojene 1997 in mlajše izvedla zaključek prvega leta regijskega selekcioniranja za vse 4 regijske selekcije – torej za vseh 16 ekip.

U16: Hopsi premagali tudi Janče

moskiu16Potem ko so kadeti Hopsov v uvodnem krogu premagali Olimpijo (tekma je bila kasneje zabeležena z 20:0 za Olimpijo, dokončno odločitev se še čaka), so to soboto premagali še Janče A, ki so eni od favoritov za naslov prvaka. Ostali favoriti niso imeli težav.

U16: Tekma med Hopsi in Olimpijo bo ponovljena

moskiu16Tekma 1. kroga kadetske lige med Hopsi in Olimpijo, ki so jo sicer dobili domačini, kasneje pa je bila razveljavljena, saj je bila tekma odigrana v dvorani Prebold, ki nima zarisanih črt po novih pravilih, bo ponovljena. Kluba sta se dogovorila za nov termin, ekipi bosta zopet stopili na parket v četrtek 21. oktobra, tokrat v dvorani na Polzeli.

U14: Elektra še vedno neporažena

moskiu14Starejši pionirji (U14) nadaljujejo z drugim delom sezone, na vrsti je bil tretji krog. Na vzhodu so odigrali vse tri tekme, kot neporažene ekipa te skupine se na prvem mestu skupine nahaja Elektra. V zahodni skupini je bila odigrana le ena tekma, preostale tekme pa bodo odigrane tekom tega tedna.

Končan 2. del za mlajše pionirje

moskiu12Odigran je bil 3. in hkrati zadnji krog drugega dela v kategoriji mlajših pionirjev (U 12). Ekipe, ki so na koncu osvojile prvo mesto v skupinah, ostajajo še naprej v borbi za zakljuni turnir. Presenečen ni bilo, z vzhoda napredujejo Primorac-Branik, Elektra in Krka, z zahoda pa ekipe Union Olimpije, Grosuplja in Luke Kopra.

Mladinci Zlatoroga osvojili lovoriko Beograda

V finalu mednarodnega mladinskega turnirja Trofej Beograda je Zlatorog premagal Beovuk s 96:81 in osvojil lovoriko. Laščani so v skupinskem delu tekmovanja premagali še tretjo ekipo srbskega prvenstva Žitko Basket s 94:76 in po podaljšku finalista evrolige 2010 FMP z 80:79.

 

Več člankov...

Iskalnik