Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Luka Rupnik o NBA kampu

Luka Rupnik se je skupaj z reprezentančnim soigralcem v mlajših reprezentancah Matejem Rojcem v preteklih dneh mudil na NBA kampu v Barceloni. Rupnik je po končanem kampu takoj odpotoval v Katar, kjer se Slovanovi igralci pod vodstvom Gašperja Okorna pripravljajo na novo sezono.

Šporar v vrhu mladinske lige vidi šest ekip

Minuli vikend se je začela 1. SKL za mladince, krog pa ni bil odigran v celoti, saj sta bili dve tekmi zaradi poplav prestavljeni. Ena od ekip, ki zaradi poplav ni mogla na tekmo, je tudi Zlatorog Laško. Pogovarjali smo se s trenerjem mladincev Milošem Šporarjem.

Začetek mladinske lige v znamenju Krke in poplav

Začela se je 1. SKL za mladince, ligo so odprli v Novem mestu, kjer je v petek domača Krka nekoliko presenetljivo ugnala Slovan. Blizu presenečenja so bile tudi Janče, a so nato v zadnjem delu igralci Olimpije upravičili naslov favorita. Dve tekmi na vzhodnem delu sta bili odpovedani zaradi izrednih vremenskih razmer.

Začel se je drugi del za mlajše pionirje (U12)

Včeraj se je nadaljevalo letošnje prvenstvo za mlajše pionirje, ki se je sicer začelo že konec lanskega šolskega leta, ko je bil odigran prvi del. V prvenstvu sodeluje 70 ekip, v prvem delu so bile razdeljene v 18 skupin po teritorialnem načelu.

Slovenija osvojila igre treh dežel

Slovenska kadetska reprezentanca je gostovala na Mladinskih igrah treh dežel, ki so jih organizirali v Kopru in z dvema zmagama osvojila košarkarski turnir. Zeleno-beli so po zmagi nad Koroško (89:21) ugnali še Furlanijo Julijsko krajino, najboljši strelec med prvaki pa je bil košarkar Parkljev Andraž Rogelja s skupno 28 točkami.

Slovenija na igre treh dežel

V petek, 17. septembra in v soboto, 18. septembra, bodo v Kopru potekale tradicionalne mladinske igre treh dežel, na katerih bo nastopila tudi slovenska moška kadetska reprezentanca. Ta bo odigrala dve tekmi, eno v soboto ter drugo v nedeljo.

Več člankov...

Iskalnik