Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

U18: Zaostali derbi v korist Slovana

Krajši premor v prvi mladinski ligi sta izkoristili ekipi Zlatoroga in Geoplin Slovana, saj smo bili priča zamujenemu obračunu iz devetega kroga. Kot se za derbi spodobi, je bilo srečanje vseskozi izenačeno, zmagovalca pa smo dobili šele po podaljšku. K zmagi Slovana sta največji delež prispevala Luka Rupnik z 39 in Marko Pajič z 32 točkami. Skupaj sta dosegla kar 71 od 106 točk svoje ekipe. Pri domačih je bil najbolj razpoložen Alen Omič z 31 točkami.

Kadeti odhajajo na turnir v Ženevo

V skladu s programom dela reprezentančnih selekcij bo selekcija moške kadetske reprezentance Slovenije, letnik 1995 in mlajši, gostovala na turnirju v Švici (Ženeva). Zbor igralcev bo v soboto, 25. 12. 2010, ob 18.00, pred dijaškim domom Srednje gozdarske šole v Postojni, kjer bodo pred odhodom opravili še dva treninga.

U14: Union Olimpija državni prvak

Na finalnem turnirju državnega prvenstva starejših pionirjev, ki je ta vikend potekal v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu, so košarkarji Uniona Olimpije zmagali vse tri tekme in postali novi državni prvaki. V petek so s 85:76 ugnali gostitelje, v soboto z 92:46 Postojno, zadnji dan pa še Elektro (90:71).

U16: Za konec Krka premagala Domžale

moskiu16Kadeti v 1. SKL so zaključili s prvim delom. V zadnjem, 10. krogu, so svoj prvi letošnji poraz doživele še Domžale, ki jih je porazila Krka. Zlatorog je po slabem prvem polčasu v drugem premagal Maribor Messer in obdržal prvo mesto. Edina ekipa, ki v drugi del odhaja brez poraza, je Slovan.

U18: Parklji močnejši od Domžalčanov

Za nami je že večina enajstega kroga v prvi slovenski ligi za mladince. Z zamudo bo odigrano zgolj še srečanje med Slovanom in Grosupljem. Od današnjih tekem pa je bilo verjetno najbolj zanimivo v dvorani Gimnazije Bežigrad, kjer sta se pomerili ekipi Parkljev in Domžal. Slednji so pred tem v svojo statistiko na desetih tekmah vpisali zgolj en poraz, a jim to na današnjem srečanjem ni kaj dosti pomagalo. Parklji so se še enkrat več izkazali kot zelo neugodna in kvalitetna ekipa, saj so goste iz Domžal ugnali z desetimi točkami razlike.

DKL: Odigran prvi turnir za letnike '96

KK Krka v zimskem premoru, ki ga imajo mlajši igralci, pripravlja že tradicionalno Dolenjsko košarkarsko ligo za Osnovne šole, na katerih igrajo njeni najmlajši košarkarji. Odigran je bil že prvi turnir za starejše pionirje (rojeni 1996 in mlajši), ki ga je 3. decembra gostila OŠ Dolenjske Toplice.

Več člankov...

Iskalnik