Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

U16: Hopsi zopet premagali Olimpijo, Messer presenetil Laščane

moskiu16V torek so bile odigrane tri zaostale tekme kadetskega prvenstva. V skupini Vzhod 1 je Maribor Messer doma presenetljivo z 89:75 ugnal favorita skupine Zlatorog in se z njim izenačil na vrhu lestvice s po 5 zmagami in 1 porazom. Na drugi strani mesta je Branik doživel hud poraz proti Elektri. V skupini Vzhod 2 pa so Hopsi po napeti tekmi v Ljubljani tretjič letos premagali Olimpijo ter ji tako najbrž onemogočili nastop med najboljšimi 8 ekipami.

U12: Konec rednega dela tekmovanja

moskiu12Minuli vikend se je v kategoriji mlajših pionirjev odigral zadnji, tretji krog tretjega dela tekmovanja, ki je bil hkrati tudi zadnji krog tega tekmovanja. Tako smo dobili udi štiri udeležence zaključnega turnirja. Neposredno v nadaljnje tekmovanje se uvrstita prvo in drugouvrščeni ekipi iz skupine vzhod L in zahod L. Na vzhodu sta prvi dve mesti zasedli Krka in Elektra, na zahodu pa Union Olimpija in Grosuplje.

U16: 6. krog brez presenečenj

moskiu16Odigrane so bile tekme 6. kroga 1. SKL za kadete (prestavljena je le tekma med Olimpijo in Hopsi). Do presenečenj ni prišlo. Radenska je po podaljšu ugnala Elektro, Messer je v mestnem derbiju ugnal Primoraca. Krka in Helios sta bila uspešna proti Grosuplju oz. Parkljem, Slovan pa proti Triglavu.

U14: Elektra že na zaključnem turnirju

moskiu14Po krajšem premoru so se pionirske ekipe zopet vrnile na parket in odigrale tekme 8. kroga. V derbiju vzhodne skupine med Krko in Elektro je zmaga pripadla slednji, s čimer so že zasedli prvo mesto in se uvrstili na končni turnir. Na zahodu je Postojna odigrala dve tekmi, obe zmagala in je sedaj druga na lestvici.

U18: Zlatorog dobil derbi vzhodne skupine

moskiu18Derbi 7. kroga 1. SKL za mladince se je odvijal v Laškem, kjer je Zlatorog gostil Grosupeljčane. Po lepi predstavi so na koncu domači znali izkoristiti daljšo klop in zmagati. Pretresljivejših rezultatov ni bilo, najbolj tesni tekmi pa sta se igrali za Bežigradom, kjer so Parklji premagali Škofjeločane, in v Komendi, domači so bili boljši od Nove Gorice.

Spremembe v modelu selekcioniranja

Košarkarska zveza Slovenije bo v 2010/2011 začela s prenovljenim modelom selekcioniranja U13, za fante rojene 1998 in mlajše. Klubi bodo še razdeljeni v štiri regije, znotraj teh pa bodo po tri ekipe.

Več člankov...

Iskalnik