Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

U18: Italija tudi tokrat boljša

Slovenska mladinska reprezentanca se je z porazom poslovila od serije pripravljalnih tekem. Italija je bila znova pretrd oreh. Pri Sloveniji se je strelsko najbolj izkazal Žiga Dimec s 16 točkami. Selektor Ibiši pa je dokončno obelodanil seznam igralcev. Kot zadnja sta odpadla Gabrovšek in Stražar

 

 

U20: Zmaga proti Srbiji prinesla 2. del, izjava Mijanovića

Mlajši člani so v tretje le uspeli najti pravo formulo za zmago. Tako so le prebili led v Bilbau in se z 1 zmago in 2 porazoma prebili v 2. del tekmovanja. Še najbolj razpoložen je bil Marko Pajić, ki je od 102 točk (kolikor jih je Slovenija na skupaj dosegla), prispeval kar 24.

U18: Boris Bošnjak: "Izboljšati moramo skok in obrambo."

Mladinci so se tokrat v Trstu pomerili z gostitelji. Zmagovalca so prinesli šele podaljški, v katerih so bili boljši Italijani. Pri Slovencih je blestel Luka Rupnik z 21 točkami. Po srečanju smo v kontakt stopili z Borisom Bošnjakom in ga poleg izjave vprašali katere elemente igra mora ta reprezentanca še izboljšati.

 

 

U20: Tudi Rusija pretrd oreh za Slovenijo

Mlajši člani žal tudi v drugo niso našli prave formule za zmago. Tokrat je bila premočna tudi reprezentanca Rusije, ki je včeraj klonila proti varovancem Aleksandra Džikića, Srbiji. Pri Slovencih je največ točk vpisal Marko Pajić (18 točk). Z drugim porazom ima naša mlada reprezentanca zelo majhne možnosti za napredovanje.

U20: Đukanović pokopal mlade upe

Slovenska reprezentanca do 20 let je na uvodni tekmi evropskega prvenstva v Španiji klonila proti vrstnikom iz Črne Gore. Črnogorci so zmagali predvsem po zaslugi trojke Milutina Đukanovića (80:77), ki je nekaj sekund pred koncem šokiral naše mlade upe. Pri zmagovalcih je najbolje mreže rešetal Dubljević (30 točk), pri poražencih pa Alen Omić, ki je vknjižil kar 28 točk.

U16: Matej Kavaš: "Tekma nam je dvignila samozavest."

Kadeti so na Poljskem merili moči z gostitelji in bili uspešnejši (63:57). Najbolj strelsko razpoložen je bil Aleksej Nikolič (18 točk). Po tekmi pa smo se pogovarjali z Matejem Kavašem (KK Janče). Prosili smo ga za izjavo ter vprašali kaj misli da bo treba še popraviti pri igri naše kadetske reprezentance.

 

 

 

 

Več člankov...

Iskalnik