Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

U12: Naslov prvaka slavi Krka

moskiu12Na finalnem turnirju v Šoštanju smo dobili novega prvaka v kategoriji mlajših pionirjev. To je po finalu z Unionom Olimpijo postala Krka, ki je Ljubljančane ugnala s 64:52. V tekmi za tretje mesto je Elektra s 50:46 premagala Grosuplje. Pokal za najboljšo ekipo je Krki podelil predsednik Združenja klubov Lige Telemach Aleš Antauer, naziv najkoristnejšega igralca pa je prejel Matic Šiška iz Novega mesta.

Začenja se Novaliga za pionirje

novaligaV mesecu decembru se bo začelo neuradno tekmovanje za pionirje pod imenom Novaliga 2011. Že tretje leto bodo lahko starejši in mlajši pionirji tekmovali v ligi, ki poteka med sezono uradnega tekmovanja državnega prvenstva (KZS). Več na http://www.novaliga.si.

Regijsko selekcioniranje na vzhodu

Prejšnji teden se je začela nova sezona regijskega selekcioniranja U13, ki je doživela nekolikšne spremembe v modelu izvajanja programa. Ta se nadaljuje že ta teden, ko bodo trenerji obiskali Slovenj Gradec in Polzelo ter prihodnji teden, ko bodo na sporedu še Šentjur, Laško in Grosuplje.

U14: Konec rednega dela

moskiu14Minuli vikend je bil zaznamovan tudi z zadnjim krogom drugega dela pri starejših pionirjih. Odigrane tekme so nam tako podale končno sliko o tem, katere štiri ekipe se uvrstijo v dodatno tekmovanje za dve mesti na zaključnem turnirju, kjer sta že Olimpija in Elektra.

U18: Olimpija se je maščevala Domžalčanom

Odigran je bil večji del devetega kroga 1. SKL za mladince, kjer smo bili in še bomo priča nekaterim zanimivim dvobojem. Na zahodu je največ pozornosti pritegnil obračun prvo in drugouvrščene ekipe, saj sta se v Ljubljani pomerila Union Olimpija in Domžale. Uspešnejši so bili domačini, ki so se gostom tako maščevali za hud poraz na prvem srečanju (87:57).

U16: Kočevci skoraj ugnali Konjičane

moskiu16Lesdog Kočevje je v 8. krogu prvega dela 1. SKL za kadete skoraj pripravil presenečenje, saj je za pišlo točko izgubil v Konjicah, pri moštvu, ki je nazadnje visoko ugnalo Olimpijo. Tudi Hopsi so imeli v isti skupini presenetljivo veloko dela z Ježico. Parklji so nekoliko presenetljivo s kar 31 točkami premagali Grosuplje.

Več člankov...

Iskalnik