Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Teja Oblak zopet državna prvakinja

Slovenska reprezentantka Teja Oblak je na tretji tekmi finala slovaškega državnega prvenstva z Good Angelsi še tretjič premagala ekipo Pieštanske Čajky in ubranila naslov državnega prvaka.

Athlete Celje in Triglav še četrtič v finalu

Dobili smo še druge udeleženke finala ženskega državnega prvenstva. Podprvaku Triglavu se je v finalu po drugi polfinalni zmagi nad Konjicami pridružil aktualni prvak Athlete Celje.

Selektor ženske reprezentance skrčil seznam na 14 imen

Slovenska ženska članska reprezentanca bo s pripravami na evropsko prvenstvo začela 12. maja v Zrečah, pred odhodom na Češko pa bo odigrala osem pripravljalnih tekem. Priprave bo začelo 14 košarkaric.

Kdo bo gostil zaključni turnir starejših pionirk?

Košarkarska zveza je pripravila razpis za organizacijo zaključnega turnirja državnega prvenstva za dekleta do 15 let. Polfinalni tekmi bosta na sporedu v petek, 5. maja, tekma za tretje mesto in veliki finale pa v nedeljo, 7. maja.

Triglav prvi finalist, Athlete Celje na pol poti

Košarkarice Triglava so se z dvema zanesljivima zmagama proti Iliriji šestič zapored uvrstile v finale državnega prvenstva. Do zmage so na prvem polfinalnem srečanju prišle tudi Celjanke, ki so bile boljše od Konjic. Druga polfinalna tekma bo na sporedu že danes.

VIDEO: Nika Barič sezono Evrolige končala na odličnem tretjem mestu

Slovenska reprezentantka Nika Barič se je od letošnje mednarodne klubske sezone poslovila na zmagovalnih stopničkah. Na zaključnem turnirju ženske Evrolige v ruskem Jekaterinburgu je s tamkajšnjo ekipo UMMC-ja v tekmi za tretje mesto premagala češko moštvo USK Praga.

Več člankov...

Iskalnik