Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Sandra Piršič končala reprezentančno kariero

Včerajšnja tekma med Slovenijo in Srbijo je bila zadnja v reprezentančni karieri dolgoletne slovenske reprezentantke Sandre Piršič.

"Pustile smo srce na igrišču"

Slovenska ženska reprezentanca je svoje prvo evropsko prvenstvo končala z izkupičkom ene zmage in dveh porazov. Po koncu njenih nastopov v Pragi so pred medije še zadnjič stopili selektor Damir Grgić in njegovi varovanki Maja Erkić in Nika Barič.

Slovenke s porazom proti aktualnim prvakinjam končale z nastopi na evropskem prvenstvu

Slovenska ženska reprezentanca je po svoji zadnji tekmi v skupinskem delu zaključila s tekmovanjem na svojem krstnem evropskem prvenstvu. Varovanke Damirja Grgića lahko domov odidejo z dvignjeno glavo, saj so se na vseh treh tekmah povsem enakovredno kosale z nasprotnicami, za povrh pa vknjižile še svojo prvo in zato tudi zgodovinsko zmago.

Slovenija po zmago za četrtfinale

Slovenska ženska reprezentanca bo po dnevu odmora danes nadaljevala s tekmovanjem na evropskem prvenstvu na Češkem. Po porazu proti Franciji in zmagi nad Grkinjami se bodo varovanke Damirja Grgića pomerile s Srbijo.

Izplen Slovenk odvisen od njihove obrambe

Na ženskem evropskem prvenstvu na Češkem je danes tekmovanja prost dan, zato smo izkoristili priložnost in naredili analizo prvih dveh tekem slovenske ženske reprezentance.

Do prve zmage tudi mlajše članice

Slovenska izbrana vrsta do 20 let je v soboto odigrala drugo pripravljalno tekmo pred evropskim prvenstvom. Slovenke so se v Pardubicah drugič v dveh dneh pomerile z reprezentanco Češke in po petkovem porazu dosegle zanesljivo zmago.

Več člankov...

Iskalnik