Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

V četrtfinalu ženske mednarodne lige kar štiri slovenske ekipe

Žensko košarkasko društvo Ježica je pretekli vikend gostilo zadnji turnir rednega dela lige WABA v kategoriji do 17 let, po katerem je znano, da bomo Slovenci v četrtfinalu tekmovanja stiskali pesti za kar štiri slovenske ekipe.

Athlete Celje s Triglavom poravnal izid v zmagah, Konjice v Ljubljani brez možnosti

V državnem prvenstvu za članske košarkarice sta bili odigrani novi dve tekmi. Ilirija je pred domačimi gledalci ugnala Konjice (71:59), v derbiju kola med Triglavom in Athlete Celjem pa so zmagale Celjanke (56:71).

Grosupeljčanke klonile šele v zadnjih trenutkih srečanja

S srečanjem med Mariborom in Grosupljem se je začelo 10. kolo ženskega državnega prvenstva. Na Štajerskem smo spremljali zelo zanimivo srečanje, ki je bilo odločeno v zadnji minuti.

Obetavne Novomeščanke že med osmimi najboljšimi ekipami v regiji

Starejše pionirke ženskega košarkarskega kluba Krka so v nedeljo gostovale v Slavonskem Brodu na Hrvaškem, kjer se je odvijal tretji turnir mednarodne lige WABA. Novomeščanke, ki so eno leto mlajše od svojih nasprotnic, so se pomerile proti moštvoma Brod na Savi in Trešnjevka 2009.

MVP 9. kola 1. SKL za ženske: Anja Klavžar

Najkoristnejša igralka 9. kola 1. SKL za ženske je postala 26-letna Anja Klavžar. 179 centimetrov visoka krilna košarkarica Ilirije je na srečanju proti Ježici v statistiko vpisala 14 točk, 12 skokov, 5 podaj in 2 pridobljeni žogi. Zbrala je statistični indeks 25.

Mariborčanke za zmago v Rogaški Slatini trepetale vse do konca

V soboto se je nadaljevalo tekmovanje v državnem prvenstvu za ženske. Na prvi tekmi obeh ljubljanskih ekip v tej sezoni so zmago slavile košarkarice Ilirije (80:53), na preostalih treh srečanjih pa so se zmage razveselili še Triglav, Maribor in Grosuplje.

Več člankov...

Iskalnik