Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

V Mariboru vse pripravljeno za začetek vrhunca sezone slovenskih mladink

V štajerski prestolnici se bo danes začel zaključni turnir državnega prvenstva za košarkarice do 19 let. V dvorani Tabor se bo drevi odvijalo težko pričakovano polfinale, v nedeljo pa bomo dobili nove ali stare državne prvakinje.

Naziv najkoristnejše igralke kola v roke košarkaric Ilirije in Konjic

V ženskem državnem prvenstvu sta najkoristnejši igralki 5. kola lige za prvaka postali Anja Klavžar in Ajša Zdovc, košarkarici Ilirije in Konjic. Klavžarjeva je na tekmi proti Mariboru zbrala statistični indeks 23, Zdovčevi pa je enak dosežek uspel na tekmi proti Janini.

FOTO: Sobočanke že državne prvakinje

S sezono Košarkarskega Superšolarja so kot prve zaključile starejše učenke. Finalni turnir je gostila Osnovna šola III Murska Sobota. Sobočani so se izkazali kot odlični organizatorji, blestele pa so tudi njihove košarkarice. Vrstnicam iz Ljubljane in Žirov niso pustile veliko možnosti in se zasluženo veselile naslova prvakinj.

FOTO: Ljubljanski župan Zoran Janković bo odslej ponosno nosil tudi dres Ilirije

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je na sprejemu v Mestni hiši čestital mladim selekcijam ženskega košarkarskega društva Ilirija ob nedavnih uspehih v slovenskem pokalu in regionalni ligi WABA ter jim zaželel veliko uspehov tudi v državnem prvenstvu.

Celjanke po zmagi nad Kranjčankami ponovno same na vrhu lestvice

V ženskem državnem prvenstvu se je včeraj končalo peto kolo lige za prvaka. Zadnja dva para novih točk so si zagotovile košarkarice Athlete Celja in Konjic.

Ilirija še tretjič boljša od Maribora

V ženskem državnem prvenstvu se je v torek nadaljevala liga za prvaka. Na prvi tekmi petega kola sta se tretjič v sezoni pomerila Maribor in Ilirija, zmago pa so še tretjič dosegle Ljubljančanke, ki so v štajerski prestolnici slavile z 72:57.

Več člankov...

Iskalnik