Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Ilirijanke tudi v četrto boljše od Janine

S sinočnjo tekmo med Janino in Ilirijo se je v ženskem državnem prvenstvu končalo 6. kolo lige za prvaka. V Rogaški Slatini so zmago slavile favorizirane Ljubljančanke, ki so se z desetim parom točk še bolj utrdile na tretjem mestu razpredelnice.

Celjanke in Kranjčanke osmešile tekmice, Ljubljančanke s peto zmago skočile na vrh

Včeraj so s tekmovanjem nadaljevale tudi članske košarkarice, ki so v ligi za prvaka odprle šesto kolo, v ligi za razvrstitev pa zaključile tretje kolo. V ligi za prvaka še naprej vodi Athlete Celje, v ligi za razvrstitev pa po novem prvo mesto zaseda Ježica.

Celjanke najboljše pod srednješolskimi obroči

Le nekaj dni po zaključnem turnirju državnega prvenstva mladink je bil Maribor znova v središču košarkarskega dogajanja. Štajerska prestolnica je namreč gostila še finalni turnir za srednješolke, naslova prvakinj pa so se znova razveselile dijakinje I. Gimnazije v Celju.

VIDEO: Kranjčanke odvzele naslov Celjankam!

S finalno tekmo med Triglavom in Athlete Celjem se je v Mariboru zaključil finalni turnir državnega prvenstva mladink. Zmago in naslov prvaka so si v končnici tekme zagotovile Kranjčanke, ki so Celjanke po izenačenem boju ugnale z 59:53.

FOTO: Ilirija ubranila naslov državnega prvaka

V Dobrovi je v soboto potekal zaključni turnir državnega prvenstva mlajših pionirk. Naslov prvaka so branile in ubranile košarkarice Ilirije, ki so v velikem finalu zlomile odpor vrstnic iz Felixa Zasavje in zmagale z 59:41.

Na zaključnem turnirju mladink ponovitev finala Pokala članic

V dvorani Tabor v Mariboru se je sinoči pričel zaključni turnir državnega prvenstva za košarkarice do 19 let. Tako kot v Pokalu članic, sta se v finale uvrstila Triglav in Athlete Celje, Maribor in Grosuplje pa se bosta prav tako v nedeljo pomerila za končno tretje mesto.

Več člankov...

Iskalnik