Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

MVP 8. kola 1. SKL za ženske: Larisa Ocvirk in Shante Marie Evans

Najkoristnejši igralki 8. kola ženskega državnega prvenstva sta postali košarkarici Athlete Celja Larisa Ocvirk in Shante Marie Evans. Ocvirkova je v statistiko vpisala 24 točk, 16 skokov, 1 blokado in 1 pridobljeno žogo, Evansova pa je zbrala 14 točk, 19 skokov, 7 podaj in 1 prid. žogo. Dosegli sta statistični indeks 30.

V gosteh uspešne le Ilirijanke, Slatinčanke do druge, Celjanke pa že do osme zmage

Končalo se je 8. kolo ženskega državnega prvenstva. Zadnje tri tekme kroga so potekale v Celju, Rogaški Slatini in Grosuplju, zmago v gosteh pa je uspelo slaviti le košarkaricam Ilirije.

Athletu peta zmaga, Triglavu pa tretji poraz

S sredinimi tekmami se je nadaljevala ženska mednarodna regionalna liga WABA. Košarkarice Athlete Celja so v svoji dvorani gostile Badel 1862 in ga premagale z visokih 104:50, Triglavanke pa so v Beogradu utrpele poraz s 73:45.

Celjanke prepričljivo boljše od Domžalčank

Po reprezentančnem premoru so se na parket vrnile košarkarice 1. SKL za ženske. V vnaprej delegirani tekmi 16. kola, ki bo sicer v celoti odigrano šele v februarju, so košarkarice Athlete Celja visoko premagale ekipo Domžal (91:37).

Slovenke kljub porazu do prvega mesta v skupini A

Ženska reprezentanca je odigrala še zadnje srečanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2017, kamor so se Slovenke že uvrstile z zmago proti Litvi. Varovanke Damirja Grgića so se v Rigi pomerile z Latvijo, ki je bila boljša s 77:66.

Slovenke pred zadnjo tekmo kvalifikacij

Slovensko žensko košarkarsko reprezentanco jutri čaka še zadnje dejanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2017. Po zmagi nad Litvo v Celju, s katero so si članice že zagotovile udeležbo na svojem krstnem EuroBasketu, jih čaka še obračun z Latvijo.

Več člankov...

Iskalnik