Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Celjankam na zaključnem turnirju Pokala članic v vsakem trenutku na voljo vsaj ena kapetanka

Košarkarice Athlete Celja so si sinoči pred domačimi navijači pripele še 12. zvezdico Pokala članic, s čimer so postale najuspešnejše tekmovalke v tem tekmovanju. Dvanajst izbrank trenerja Damirja Grgića je s klopi spodbujala tudi poškodovana Alma Potočnik, ki je vseskozi verjela vanje.

VIDEO: Athlete Celje znova prvak med članicami, Ilirija nova zmagovalka med mlajšimi pionirkami

V dvorani Gimnazije Celje - Center se je danes odvil pravi košarkarski praznik. Vrhunec dneva je bilo finale Pokala članic, na katerem sta se pomerili ekipi Triglava in Athlete Celja. Ob odličnem vzdušju so do zaslužene zmage prišle Celjanke, ki se veselijo rekordnega 12. naslova pokalnih zmagovalk.

Triglav in Athlete Celje še tretjič zapored v finalu

V dvorani Gimnazije Celje - Center se je začel zaključni turnir 26. Pokala članic. Na prvi polfinalni tekmi med Triglavom in Ilirijo so zmagale Kranjčanke, v drugem polfinalnem paru pa so slavile Celjanke, ki so prav tako zanesljivo premagale Janino. Finale bo na sporedu danes ob 18.45.

VIDEO: V ligi WABA uspešna oba slovenska predstavnika

Košarkarice mednarodne lige WABA so sinoči pripeljale do konca 6. kolo drugega dela tekmovanja. V njem sta novo zmago vknjižila oba slovenska predstavnika. Triglav je v sredo doma premagal Crveno zvezdo (68:58), Athlete Celje pa je v četrtek slavilo na gostovanju pri Play Offu (82:88).

Najboljše košarkarice rednega dela 1. SKL

Po končanem rednem delu ženskega državnega prvenstva smo pripravili pregled najboljših košarkaric prvega dela sezone. Najkoristnejša igralka rednega dela je postala Shante Evans. Američanka v dresu Athlete Celja je v povprečju zbrala 16,8 točke, 9,5 skoka, 2,4 pridobljene žoge in 1,9 podaje na tekmo. Njen povprečni indeks je znašal 23,4.

Celje vabi na Pokal članic in mlajših pionirk

Po pokalu Spar za člane in mlajše pionirje se bosta čez vikend v športni dvorani Gimnazije Celje - Center odvila še zaključna turnirja Pokala članic in mlajših pionirk.

Več člankov...

Iskalnik