Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Mlade košarkarice Ilirije najboljše na Balkanu!

V soboto in nedeljo sta v Zagrebu potekala finalna turnirja ženske regionalne lige WABA za košarkarice do 15. in 17. leta starosti. Slovenske barve so branile štiri ekipe, največji uspeh pa sta zabeležili ekipi ljubljanske Ilirije in kranjskega Triglava.

Celjanke in Grosupeljčanke gladko čez Konjice in Domžale

V ženskem državnem prvenstvu sta se včeraj odigrala dva dvoboja. V ligi za prvaka so košarkarice Athlete Celja z 79:47 premagale Konjice, v ligi za razvrstitev pa so prvo zmago slavile igralke Grosuplja, ki so z 72:51 ugnale Domžale.

Končnico najbolje začele Ljubljančanke

Po uspešno končanem rednem delu in Pokalu članic se je sinoči začela končnica ženskega državnega prvenstva. Ligo za prvaka sta z medsebojnim dvobojem odprli Ilirija in Janina, zmago pa so vknjižile Ljubljančanke, ki so slavile z rezultatom 77:53.

Slovenija ne bo gostila EuroBasket 2019

Po zgodovinski uvrstitvi ženske članske reprezentance na letošnje evropsko prvenstvo sta se košarkarski zvezi Slovenije in Srbije dogovorili, da se skupaj potegujeta za vlogo organizatorja ženskega evropskega prvenstva leta 2019, zdaj pa je naša zveza od te namere odstopila.

Državne prvakinje od Partizana boljše tudi v Celju, Triglav odpovedal gostovanje v Podgorici

V predzadnjem kolu superlige osmih najboljših ekip v ženski regionalni ligi WABA so košarkarice Athlete Celja z 29 točkami razlike ugnale beograjski Partizan, moštvo kranjskega Triglava pa je zaradi bolezni in poškodb odpovedalo današnje gostovanje pri Budućnosti iz Podgorice.

Niko Barič bo s prestola Evrolige skušala izriniti tudi najkoristnejša igralka lige WNBA

V ženski Evroligi se za naslov prvaka bori le še osem ekip. V četrtfinale so se uvrstile košarkarice italijanskega Schia, španske Avenide, francoskega Bourgesa, češkega USK-ja, turškega Fenerbahčeja in ruskega tria Dinama, Nadežde in UMMC-ja.

Več člankov...

Iskalnik