Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenke bodo svoje krstno evropsko prvenstvo začele proti podprvakinjam

Krovna košarkarska zveza FIBA je po objavi terminov za moško evropsko prvenstvo razglasila še razpored tekmovanja za žensko evropsko prvenstvo, ki se bo med letošnjim 16. in 25. junijem odvijalo na Češkem.

VIDEO: Kranjčanke klonile proti Podgoričankam, Celjanke pustošile po Beogradu

Za slovenskimi košarkaricami je 3. kolo drugega dela regionalne lige WABA. Zmage so se veselile igralke Athlete Celja, ki so v Beogradu visoko odpravile ekipo Partizana (58:82), nov poraz pa so utrpele košarkarice Triglava, ki so v Kranju izgubile proti Budućnosti (43:55).

V četrtfinalu Evropskega pokala tudi Teja Oblak

V Evropski pokal za ženske se je oktobra podalo kar 32 moštev, v boju za naslov pa jih sedaj ostaja le še osem. V četrtfinalu bo svojo priložnost iskala tudi slovenska reprezentantka Teja Oblak.

MVP 14. kola 1. SKL za ženske: Rebeka Abramovič

Še drugič v letošnji sezoni ženskega državnega prvenstva je do naziva najkoristnejše igralke kola prišla košarkarica Triglava Rebeka Abramovič, ki je na srečanju proti Grosuplju v statistiko vpisala 20 točk, 6 pridobljenih žog, 3 skoke in 2 podaji - statistični indeks 26.

Favoritinje niso dovolile presenečenj

Slovenske košarkarice so v soboto odigrale tekme 14. kola državnega prvenstva. Mariborčanke so pred domačimi gledalci ugnale Domžale, v Konjicah so zanesljivo zmago vknjižile Celjanke, pomembni dve točki v boju za uvrstitev med najboljših šest ekip so osvojile Slatinčanke, na zadnji tekmi pa so Kranjčanke visoko premagale Grosuplje.

Superšolarke zaključile s četrtfinalom

S turnirjema v Domžalah in Kranjski Gori se je končal četrtfinalni del Košarkarskega Superšolarja za starejše učenke. Po današnjih zmagah v igri za najvišja mesta še naprej ostajajo košarkarice Osnovnih šol Franceta Bevka Ljubljana in Louisa Adamiča Grosuplje.

Več člankov...

Iskalnik