Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

MVP 9. kola 1. SKL za ženske: Anja Klavžar

Najkoristnejša igralka 9. kola 1. SKL za ženske je postala 26-letna Anja Klavžar. 179 centimetrov visoka krilna košarkarica Ilirije je na srečanju proti Ježici v statistiko vpisala 14 točk, 12 skokov, 5 podaj in 2 pridobljeni žogi. Zbrala je statistični indeks 25.

Mariborčanke za zmago v Rogaški Slatini trepetale vse do konca

V soboto se je nadaljevalo tekmovanje v državnem prvenstvu za ženske. Na prvi tekmi obeh ljubljanskih ekip v tej sezoni so zmago slavile košarkarice Ilirije (80:53), na preostalih treh srečanjih pa so se zmage razveselili še Triglav, Maribor in Grosuplje.

Slovenke na svojem prvem evropskem prvenstvu tudi proti prvakinjam in podprvakinjam

V glavnem mestu Češke se je odvil žreb skupin za evropsko prvenstvo za ženske. Ples kroglic je Slovenijo uvrstil v skupino C, ki bo potekala v Pragi.

Dvojna slovenska zmaga

Moštvi Athlete Celja in Triglava sta sinoči odigrali tekmo 8. kola ženske regionalne lige WABA. Celjanke so v gosteh pri Crveni zvezdi slavile z visokih 85:67, pomembno zmago pa so vknjižile tudi Kranjčanke, ki so doma s 64:57 premagale Beroe.

V boju za naslov pokalnega prvaka ostaja le še osem moštev

Po slovenskih košarkarjih so s pokalnim tekmovanjem začele tudi slovenske košarkarice. V edinem dvoboju prvega kroga pokala so igralke Janine ugnale Ježico in napredovale v naslednji krog.

Slovenija bo s Srbijo kandidirala za ženski EuroBasket 2019!

Po zgodovinski uvrstitvi ženske košarkarske reprezentance na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto potekalo na Češkem, se je včeraj zgodil še en mejnik v slovenski ženski košarki. Košarkarski zvezi Slovenije in Srbije sta se namreč dogovorili, da se skupaj potegujeta za vlogo organizatorja evropskega prvenstva 2019.

Več člankov...

Iskalnik