Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

ŽU14: GVT doma državni prvak

Košarkarice konjiškega GVT-ja so na finalnem turnirju na domačem parketu v finalu z 78:63 ugnale škofjeloško Odejo in slavijo naslov državnih prvakinj. Tretje mesto je osvojila zasedba Novega mesta, ki je bila s 57:36 boljša od Grosuplja.

ŽU14: V finalu GVT in Odeja

zenskeu14Na finalnem turnirju državnega prvenstva starejših pionirk U14 - letnik 1996 in mlajše) smo dobili oba finalista. Zadnjo tekmo sezone za prestižni naslov bodo odigrale košarkarice GVT-ja in Odeje, ki so bile boljše od Novega mesta (66:48) in Grosuplja (70:43). Finale bo na sporedu v nedeljo, ob 15.15, tekma za tretje mesto pa ob 13.00.

Starejše pionirke za naslov v Konjicah

zenskeu14Slovenske Konjice bodo konec tedna gostile štiri najboljše ekipe v kategoriji starejših pionirk. Poleg domačink bodo na zaključnem turnirju nastopile še igralke Grosuplja, Novega mesta in Odeje. Polfinalni tekmi bosta na sporedu v petek, 17. decembra. Tekmi za končna mesta pa v nedeljo, 19. decembra.

U18 Ž: Znane ekipe udeleženke top 6

zenskeu18V nedeljo so bile odigrane zadnje tekme prvega dela državnega prvenstva za mladinke. Ekipa AJM si je napredovanje med najboljših šest zagotovila v predzadnjem krogu, medtem ko so si Triglavanke mesto med šesterico zagotovile šele v zadnjem krogu z zmago nad Pivko.

HIT-ovke nadaljujejo zmagoviti pohod

V preteklem vikendu so bile na sporedu tri tekme 11. kroga držanega prvenstva za članice. Kranjskogorke so zabeležile že deseto zmago in se tako na povratne tekme odpravljajo neporažene. Poleg HIT-a so zmago slavile še Panterke in Škofjeločanke.

Mariborske veteranke ugnale Celjanke

V ponedeljek, 29. novembra, se je v Celju odvijala povratna tekma 2. kroga ženskega pokala. Mariborčanke, ki jih vodi Mirza Velikonja,  so okrepljene ugnale aktualne pokalne prvakinje. Zaradi velike prednosti iz prve tekme so Celjanke na tekmi nastopile zdesetkane.

Več člankov...

Iskalnik