Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

U18: Celje in Ježica v finalu

zenskeu18V Pivki so bile odigrane prve tekme zaključnega dela tekmovanja pri mladinkah. V polfinalu sta pričakovano zmagale Celjanke, ki niso imele težav z Grosupeljčankami, in Ježičanke, ki so premagale borbene domačinke. Finale in tekma za tretje mesto bosta v nedeljo.

Mladinke v boj za najvišja mesta

zenskeu18Jutri se pričenja boj za najvišja štiri mesta v 1. SKL za mladinke. Med najboljše štiri ekipe so se prebile košarkarice iz Grosupelj, Celja, Ježice in Pivke. Polfinala finalnega turnirja se bosta odvijala v Pivki v Športni dvorani Skala, nedeljski finale pa v Postojni. Pred turnirjem so nam trenerji ekip zaupali svoje napovedi.

1. SKL (Ž): Ježićanke namučile Mariborčanke

zoga.kosarkaZ današnjima tekmama med Panter Ilirijo in Celjem (64:78) ter Ježico in AJM-jem (72:78) se je začela liga za prvaka. Celjanke so odpor Panterk strle po polovici tekme, medtem, ko so AJM za las ugnale Ježičanke na domačem parketu. Jutri je na sporedu še tretja tekma lige za prvaka med HIT-om Kranjska Gora in Triglavom ob 19.uri .

1. SKL (Ž): Konec rednega dela

zoga.kosarkaZ včerajšnjimi tekmami 22. kroga se je zaključil redni del 1. SKL za ženske. Na vrhu lestvice so celotni redni del kraljevale Kranjskogorčanke, ki v tej sezoni niso doživele poraza. V ligo za prvaka so se uvrstili že prej HIT Kranjska Gora, Celje, AJM, Panter Ilirija, Triglav in Ježica, končna uvrstitev pa je bila znana že pred zadnjim krogom, zato ta ni imel pretiranega tekmovalnega naboja.

1. SKL (Ž): Prva peterka februarja

zoga.kosarkaTudi tokrat je bil izbor za najboljšo peterko meseca februarja težak, saj je konkurenca na zunanjih položajih močna. Za igralko, ki je bila najbolj v pomoč svoji ekipi (MVP), smo razglasili 17-letno Črnogorko iz Celja Ano Turčinović. Preostale članice najboljše peterke v februarju so še Nataša Miklić (Grosuplje), veteranka Simona Jurše (Rogaška), Martina Osterman (HIT Kranjska Gora) in Martina Dover (AJM).

Se bodo Triglavanke maščevale za domači poraz?

zoga.kosarkaJutri se bo s tekmo v Mariboru zaključil 20. krog 1. SKL za ženske. Ob 18. uri se nam obeta zanimiv obračun med AJM-jem in Triglavom, njihov prvi letošnji obračun se je končal z zmago Mariborčank. Celjanke pa bodo jutri na tekmi proti Ježici pričele s predzadnjim, 21. krogom, ki se bo zaključil to nedeljo v Kranjski Gori.

Več člankov...

Iskalnik