Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Nika Barič okrepila evropskega podprvaka

Dosedanja kapetanka ŽKK Athlete Celje Nika Barič bo kariero nadaljevala pri evropskem podprvaku Spartaku iz Moskve. 18-letna Trboveljčanka je v celjskem klubu odigrala 4 sezone in z njim osvojila 2 naslova državnega prvaka, 3 naslove pokalnega prvaka, 4 naslove mladinskega državnega prvaka ter 1 naslov državnega prvaka v kadetski konkurenci.

 

1. SKL (Ž): Kranjska Gora ubranila naslov

1.skl-z

Košarkarice kranjskogorskega HiT-a so na peti tekmi finalnega niza slavile zmago z 73:64 in se veselile tretjega naslova državnih prvakinj v petletni zgodovini obstoja kluba na članskem parketu. Na zadnji finalni tekmi v Kekčevi deželi je bila junakinja Teja Oblak (23 točk, 11 skokov, 8 asistenc) s količnikom uspešnosti 36.

1. SKL (Ž): Celje suvereno do zmage na 4. tekmi

1.skl-z

Na četrti tekmi so imele Kranjskogorčanke zaključno žogo, a jim ni uspelo. Celjanke so namreč več kot suvereno slavile 2. zmago v finalnem nizu in tako bo zmagovalca prinesla naslednja in tudi zadnja tekma, ki bo v Kekčevi deželi oz. Kranjski Gori. Naziv najboljše igralke te tekme pa si je prislužila Ana Turčinović, ki je vknjižila kar 28 točk (met iz igre: 10/14). Na drugi strani pa se je pri poraženkah najbolj razigrala Eva Komplet (22 točk). 

1. SKL (Ž): Kranjskogorčanke loči le še korak do naslova

1.skl-z

Kranjskogorski HiT je kot prva ekipa v finalnem nizu državnega prvenstva za košarkarice izkoristil prednost domačega parketa. Gorenjke so bile tokrat od celjskega Athleta boljše z 80:65 in v finalnem nizu povedle z 2:1. Znova je bila najbolj razpoložena Tina Trebec z 18 točkami, na drugi strani pa je 15 točk dosegla Ana Turčinović. 

1. SKL (Ž): Kranjska Gora vrnila udarec

1.skl-z

Na drugi tekmi finalnega dvoboja so imele Celjanke priložnost za drugo zmago, s čimer bi naredile velik korak k osvojitvi naslova. Gostiteljicam je po prvem delu igre dokaj dobro kazalo (33:25), saj so na odmor odšle s prednostjo 8 točk. V 2. drugem polčasu pa so Kranjskogorčanke naredile pravi preobrat in se tako Štajerkam oddolžile za poraz na prvem srečanju. Izid v zmagah je tako poravnan na 1:1.

1. SKL (Ž): Celjanke bolje odprle finalni obračun

1.skl-z

V kranjskogorski dvorani Vitranc se je v torek začel finale državnega prvenstva za košarkarice. Po izjemni tekmi se je do zmage po podaljšku veselile košarkarice Celjskega Athleta. Slednje so, kot prva ekipa v letošnji sezoni, ugnale kranjskogorski HiT (69:74). 

 

Več člankov...

Iskalnik