Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

U18 Ž: Celje, Ježica in Grosuplje že v TOP 6

zenskeu18V nedeljo je bil na sporedu 8. Krog državnega prvenstva za mladinke. Dva kroga pred koncem prvega dela ni prišlo do presenečenj. V preostalih dveh krogih bomo dobili še tri ekipe, ki bodo potovale v TOP 6, kjer se ekipe borijo za zaključni turnir.

HIT-ovke še ne poznajo poraza

V devetem krogu SKL za ženske ni prišlo do presenečenj. Najbolj napeto je bilo v Kranju, kjer so se Mariborčanke morale zelo potruditi, da so v štajersko prestolnico prinesle nov par točk. Celje, HIT, Ilirija in Grosuplje so v 8. krogu poleg Mariborčank slovile novo zmago.

U16 Ž: V 7. krogu štiri odigrane in štiri prestavljene tekme

zenskeu16Sedmi krog državnega prvenstva za kadetinje je do sedaj postregel zgolj s štirimi tekmami. Prav toliko tekem pa je tudi prestavljenih, tako da bo večina ekip v prihajajočih dneh odigrala zaostale tekme tekmovanja in tekme 8. kroga, ki so na sporedu prihajajočo soboto.

U14 Ž: Tri ekipe že uvrščene na F4

zenskeu14V superligi starejših pionirk so nekatere stvari že jasne. Zagotovo so na zaključni turnir uvrščene tri ekipe Novo mesto, GVT A in Odeja. Za četrto mesto pa so v borbi še štiri ekipe, Ježica, Grosuplje A, Panter Šentvid in Celje. V drugih skupinah je izstopala tekma med HIT-om in Panter Ilirijo.

Tiglavanke po podaljšku do nove zmage

Osmi krog državnega prvenstva je postregelj zgolj z eno zanimivo tekmo. V Grosupljem so gostovale Triglavanke, ki so zmago slavile šele po podaljšku. Na ostalih prizoriščih ni prišlo do presenečenja.

U12 Ž:Konjičanke drugič zapored prvakinje

zenskeu12V telovadnici Gimnazije Bežigrad se je na finalnem turnirju končala sezona državnega prvenstva, naslov prvaka pa je že drugič zapored slavila ekipa iz Slovenskih Konjic - GVT. Ta je bila v polfinalu najprej boljša od Save Stražišča (35:29), v finalu pa še od Panterja Šentvida (43:30). Tretje mesto so osvojile košarkarice Save Stražišča, ki so ugnale Novomeščanke.

Več člankov...

Iskalnik