Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Sobočanke postale prve finalistke

V dvorani Osnovne šole III Murska Sobota smo spremljali zanimiv polfinalni turnir Košarkarskega Superšolarja za starejše učenke. O prvih potnicah v finale so odločale malenkosti, na koncu pa so največ znanja prikazale gostiteljice.

Ježica in Ilirija za naslov, Athlete Celje za 3. mesto

Po zaključnem turnirju pokala Spar za člane in mlajše pionirje se bo odvil tudi finalni turnir slovenskega pokala za mlajše pionirke, ki bo letos potekal v Celju.

Ježica po razburljivi končnici porazila Grosuplje, Triglav in Athlete zanesljivo do nove zmage

V ženskem državnem prvenstvu so se včeraj zvrstili trije obračuni. V derbiju kola je Athlete Celje prepričljivo premagal Ilirijo, Triglav pa Maribor. Bolj dramatično pa je bilo zato na dvoboju med Ježico in Grosupljem, kjer smo zmagovalca dobili šele v zadnjih sekundah srečanja.

Slovenke bodo svoje krstno evropsko prvenstvo začele proti podprvakinjam

Krovna košarkarska zveza FIBA je po objavi terminov za moško evropsko prvenstvo razglasila še razpored tekmovanja za žensko evropsko prvenstvo, ki se bo med letošnjim 16. in 25. junijem odvijalo na Češkem.

VIDEO: Kranjčanke klonile proti Podgoričankam, Celjanke pustošile po Beogradu

Za slovenskimi košarkaricami je 3. kolo drugega dela regionalne lige WABA. Zmage so se veselile igralke Athlete Celja, ki so v Beogradu visoko odpravile ekipo Partizana (58:82), nov poraz pa so utrpele košarkarice Triglava, ki so v Kranju izgubile proti Budućnosti (43:55).

V četrtfinalu Evropskega pokala tudi Teja Oblak

V Evropski pokal za ženske se je oktobra podalo kar 32 moštev, v boju za naslov pa jih sedaj ostaja le še osem. V četrtfinalu bo svojo priložnost iskala tudi slovenska reprezentantka Teja Oblak.

Več člankov...

Iskalnik