Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Kdo bo gostil zaključni turnir starejših pionirk?

Košarkarska zveza je pripravila razpis za organizacijo zaključnega turnirja državnega prvenstva za dekleta do 15 let. Polfinalni tekmi bosta na sporedu v petek, 5. maja, tekma za tretje mesto in veliki finale pa v nedeljo, 7. maja.

Triglav prvi finalist, Athlete Celje na pol poti

Košarkarice Triglava so se z dvema zanesljivima zmagama proti Iliriji šestič zapored uvrstile v finale državnega prvenstva. Do zmage so na prvem polfinalnem srečanju prišle tudi Celjanke, ki so bile boljše od Konjic. Druga polfinalna tekma bo na sporedu že danes.

VIDEO: Nika Barič sezono Evrolige končala na odličnem tretjem mestu

Slovenska reprezentantka Nika Barič se je od letošnje mednarodne klubske sezone poslovila na zmagovalnih stopničkah. Na zaključnem turnirju ženske Evrolige v ruskem Jekaterinburgu je s tamkajšnjo ekipo UMMC-ja v tekmi za tretje mesto premagala češko moštvo USK Praga.

Ljubljančanke poleg prve polfinalne tekme izgubile še kapetanko

V ženskem državnem prvenstvu se je s tekmo med Triglavom in Ilirijo začelo težko pričakovano polfinale. V seriji so povedle Kranjčanke, ki so v Kranju slavile zmago z 72:51. Povratna tekma bo na sporedu v ponedeljek, ko bosta prvo polfinalno srečanje odigrala tudi Athlete Celje in Konjice.

VIDEO: Nika Barič se bo borila za bron

Na zaključnem turnirju ženske Evrolige v ruskem Jekaterinburgu je že prvi dan prišlo do velikega presenečenja. V polfinalu je gostitelj in aktualni prvak UMMC namreč moral priznati premoč turškemu Fenerbahčeju, ki bo imel tako v nedeljo priložnost, da prvič v zgodovini zasede evropski košarkarski prestol.

V lovu za naslov prvakinj ostajajo le še štiri ekipe

V ženskem državnem prvenstvu sta se včeraj končala zadnja kroga lige za prvaka in lige za razvrstitev. V polfinale so se uvrstile košarkarice Athlete Celja, Triglava, Ilirije in Konjic, ekipe Maribora, Janine, Grosuplja, Ježice in Domžal pa so končale sezono.

Več člankov...

Iskalnik