Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

3. SKL Zahod: Lašče visoko ugnale Koper

3sklOdigran je bil 2. krog 3. SKL v zahodni skupini. Velike Lašče so s 67:50 ugnale Luko Koper. Cerknica je prišla do druge zmage, tokrat je bila boljša od Pivke. Neporažene so zaenkrat tudi Bloke, ki so premagale Kranjsko Goro. Na tekmi med Krvavcem in Gorenjo vasjo pa so gledalci videli kar dva podaljška, na koncu so bili za 6 pik uspešnejši domačini.

2. SKL Vzhod: Lastovka izgubila proti Radenski

2sklPotem, ko je Lastovka v 3. krogu izgubila proti Ježici, so v 4. krogu tokrat doma izgubili še proti Radenski, eni od štirih še neporaženih ekip. Ostale tri so Terme Olimia, ki je nadigrala omenjeno Ježic, Dravograd, ki ni imel tažv proti Posavju Krško in Bistrica, ki je tokrat ugnala Nazarje. Na preostalih dbeh tekmah so Feniomeni premagali Olimpijo mlade, Mavrica pa Vrane.

Močni okreptivi za Radensko in Terme Olimia

Dva favorita za vrh lestvice v 2. SKL Zahod, Radenska iz Murske Sobote in Terme Olimia iz Podčetrtka, sta se pred nadaljevanjem sezone okrepili s pomembnima okrepitvama. V Prekmurju bo do nadaljnega igral branilec Matic Ribič, na Kozjanskem pa krilni igralec Robert Ribežl.

2.SKL Vzhod: Radenska dobila zaostalo tekmo

Včeraj je bila odigrana še zadnja tekma 2. kroga 2. SKL Vzhod, Radenska je brez večjih težav ugnala Posavje Krkšo. Za Sobočane je zaigral tudi Matic Ribič, ki bo za Radensko igral, dokler si ne najde kluba, če pa ga do januarja ne bo našel, bo v klubu ostal do konca sezone. Ostale tekme so biel odigrane v soboto, na najzanimivejši je Ježica premagala Lastovko na čelu z Aljažem Janžo.

3. SKL Zahod: Gradišče boljše od Luke Kopra

3sklZačelo se je tudi tekmovanje v 3. SKL Zahod. Najzanimivejša tekma je bila tista med dvema ekipa, ki sta še lani igrala precej višje, med Luko Koprom in Gradiščem. V gosteh so bili boljši slednji, ki so Koprčane nadigrali v drugem polčasu. V gosteh sta zmagala pe Krvavec (nad Blokmi) in Logatec (nad Pivko), visoko domačo zmago pa je proti Velikim Laščam odnesla Gorenja vas.

Oktobrski prestopi v nižjih ligah

395x265d27c6b5f2624fd555888757f2986fbf21258307047Kljub temu, da se je sezona v 1. B in 2. SKL začela že 1. oktobra, pa se klubi še naprej krepijo. Nekaj najodmevnejših prestopov od začetka lige: Dejan Mlakar na Janče, Črt Ristič v Kolpo, Miha Kobe v Plamo Pur, Uroš Ninič v Triglav, Aleš Kunc v Postojno in Matic Šen v Ajdovščino. Kot zanimivost dodajmo, da v Postojni trenira tudi Vjeko Petrovič, ki si išče klub v tujini.

Več člankov...

Iskalnik