Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

3.SKL-Vzhod: ŠRK Koši in NONA Lenart še naprej brez poraza

V 3.SKL - Vzhod sta do zmage prišli obe vodilni ekipi ŠRK Koši in NONA Lenart. Težje delo so imeli prvi, saj so na Ptuju slavili z dvema točkama razlike. V derbiju začelja je Primafoto SG ugnal Posavje, Komenda v gosteh ugnala Ivančno Gorico.

2.SKL-Vzhod: Favoriti opravili svoje delo

V 2.SKL - Vzhod sedmi krog prvenstva ni poskrbel za kakšno večje presenečenje. Slavile so namreč vse ekipe, ki so bile pred dvobojem v boljšem izhodiščnem položaju glede na lestvico. Derbija začelja pripadla Posavju in Lastovki, vodilni dvojec Radenska Creativ in Bistrica še naprej brez poraza. Prav v Bistrici je potekal derbi kroga, kjer so Terme Olimia še drugič izgubile na derbiju, saj so njihovi košarkarji pred časom izgubili tudi proti Radenski.

V Hrastniku nov strateg

1bligaRezultatska kriza, ki vlada zadnje čase pri 1. B ligašu Hrastniku (4. zaporedni porazi) je dosedanjega trenerja Igorja Kešlja pripeljala do tega, da je odstopil z mesta trenerja. Nazadnje so Hrastničani doživeli poraz proti Portorožu (69:77) pred domačim občinstvom. Po 9 odigranih tekmah zasedajo šele 9. mesto, kar je negativno presenečenje glede na razpoložljive igralce. Kešlja bo zamenjal Igor Pučko, ki je na začetku lanske sezone vodil ekipo PRO-TEK Zasavja v ligi UPC.

1.B SKL: Napoved 9. kroga

1bligaJutri bodo na sporedu skorajda vse tekme 9. kroga 1. B SKL. Najprej dvoboj med Hrastnikom in Portorožom, nato pa sledijo vsi ostali. Rogaška gosti Kraški zidar, Primorac Branik bo skušal zabeležiti drugo zmago proti Konjicam, Nova Gorica bo gostila Radovljico, Triglav bo gostil Postojno, Grosuplje pa bodo skušale ublažiti rane proti Litiji. V nedeljo bo na sporedu še zadnje srečanje, in sicer bodo Medvode gostile Šenčur.

3. SKL Zahod: Prva zmaga Kopra, Logatec sam na vrhu

3sklLogatec je po končanem 4. krogu 3. SKL Zahod in lahki zmagi nad Velikimi Lašči sam na vrhu lestvice, saj je Krvavec doživel prvi poraz, usodna je bila Javor Pivka. Luka Koper je prišla do prve zmage, premagali so zadnjeuvrščeno Kranjsko Goro. Gorenja vas ni imela težav z Blokami, Cerknica pa je ugnala Žirovcu. Zmagale so prav vse gostujoče ekipe.

2. SKL Zahod: Tolmin premagal Janče, 52 točk Rističa

2sklZa nami je 6. krog 2. SKL Zahod, ki je zopet postregel z zanimivimi razpleti. Najbolj v oči bode zmaga Tolmincev na gostovanju pri favoritu lige. Z dobro obrambo so ustavili vse nevarne igralce Janč in zmagali s 64:53. Družbo na vrhu lestvice jim sedaj dela le še Plama Pur, ki je prav tako v gosteh visoko premagala Pingvine. Izpostaviti gre še zmago Jeseničanov doma proti Kopru.

Več člankov...

Iskalnik