Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

1. B SKL: Sežana porazila Hrastnik

1bligaV 4. krogu 1. B SKL sta se pomerila dva favorita za vrh lestvice, Kraški zidar in Hrastnik Zasavje. Veliko boljši so bili domačini. Najbolj zanimivi tekmi sta bili v Litiji, kjer so domači porazili Radovljico, ter v Šenčurju, kjer so domači le s težavo ugnali Primoraca. Medvode so v zadnji četrtini strli Goričane. Grosupeljčani niso imeli težav s Triglavom, Rogaška ne s Postojno, Portorožani pa ne s Konjičani.

2. SKL Zahod: Janče premagale Stražišče

2sklPo 4. krogu 2. SKL zahod ni več neporažene ekipe, saj so Jančev derbiju premagale Stražišče, Plama Pur pa je nepričakovano izgubila v Kopru. Še vedno je brez zmage Ilirija, ki so jo tokrat premagali Pingvini. Ajdovščina ni imela težav proti Kolpi, Jesenice pa so po napeti tekme premagale Krko mladi.

 

3. SKL Zahod: Lašče visoko ugnale Koper

3sklOdigran je bil 2. krog 3. SKL v zahodni skupini. Velike Lašče so s 67:50 ugnale Luko Koper. Cerknica je prišla do druge zmage, tokrat je bila boljša od Pivke. Neporažene so zaenkrat tudi Bloke, ki so premagale Kranjsko Goro. Na tekmi med Krvavcem in Gorenjo vasjo pa so gledalci videli kar dva podaljška, na koncu so bili za 6 pik uspešnejši domačini.

2. SKL Vzhod: Lastovka izgubila proti Radenski

2sklPotem, ko je Lastovka v 3. krogu izgubila proti Ježici, so v 4. krogu tokrat doma izgubili še proti Radenski, eni od štirih še neporaženih ekip. Ostale tri so Terme Olimia, ki je nadigrala omenjeno Ježic, Dravograd, ki ni imel tažv proti Posavju Krško in Bistrica, ki je tokrat ugnala Nazarje. Na preostalih dbeh tekmah so Feniomeni premagali Olimpijo mlade, Mavrica pa Vrane.

Močni okreptivi za Radensko in Terme Olimia

Dva favorita za vrh lestvice v 2. SKL Zahod, Radenska iz Murske Sobote in Terme Olimia iz Podčetrtka, sta se pred nadaljevanjem sezone okrepili s pomembnima okrepitvama. V Prekmurju bo do nadaljnega igral branilec Matic Ribič, na Kozjanskem pa krilni igralec Robert Ribežl.

2.SKL Vzhod: Radenska dobila zaostalo tekmo

Včeraj je bila odigrana še zadnja tekma 2. kroga 2. SKL Vzhod, Radenska je brez večjih težav ugnala Posavje Krkšo. Za Sobočane je zaigral tudi Matic Ribič, ki bo za Radensko igral, dokler si ne najde kluba, če pa ga do januarja ne bo našel, bo v klubu ostal do konca sezone. Ostale tekme so biel odigrane v soboto, na najzanimivejši je Ježica premagala Lastovko na čelu z Aljažem Janžo.

Več člankov...

Iskalnik