Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

1. B SKL: Napoved 10. kroga

1bligaŽe danes bo na sporedu prva tekma 10. kroga 1. B SKL (Konjice – Nova Gorica), preostale pa bodo jutri. Postojna bo zmagovalni niz skušala nadaljevati proti Medvodam, Portorož gosti Triglav, Rogaška bo gostila Primorac Branik. Kraški zidar v derbiju gosti Šenčur, zanimiva utegneta biti tudi obračuna v Radovljici in Litiji, kamor odhajajo Grosupeljčani oz. Hrastničani.

3. SKL Zahod: Druga zmaga Kopra

3sklKoprčani so v 3. SKL drugič letos zmagali, boljši so boli od Blok. Kranjskogorčani so še naprej priklenjeni na dno lestvice, tokrat so bili nemočni proti Pivki. Logatec je še naprej nepremagan, pred več kot 100 gledalci so doma ugnali Krvavec. Cerknica je doma doživela zelo tesen poraz proti Velikim Laščam. Gorenja vas pa ni imela težav proti ekipi iz Žirov.

2. SKL Zahod: Izredno zanimiv 7. krog

2skl7. krog 2. SKL Zahod je zopet postregel zelo izenačenimi in napetimi tekmami. Z izjemo Plame Pur, ki je brez težav ugnala Globus, so se vse tekme končale s prednostjo 9 ali manj točk za zmagovalca. Jesenice so v gosteh premagale Tolmin, Janče so imele veliko težav z Ilirijo, Kolpa doma ni zmogla proti Stražišču, Krka mladi so končno dobil itesno tekmo (proti Pingvinom), Koprčani pa so bili boljši od Ajdovščine.

1.B SKL: Derbi spodnjega doma Konjicam

1bliga9. krog je prinesel dva nepričakovana razpleta. Konjice so premagale neposrednega konkurenta v boju za obstanek – mariborski Primorac Branik, Nova Gorica pa je po pravem preobratu na kolena spravila Radovljico. Rogaška je pričakovano ugnala Kraški zidar. Grosuplje so po torkovem spodrsljaju v tekmi preobratov ugnale Litijo in tako pretrgale črni niz treh porazov. Portorož je bil boljši od zadnje čase neprepričljivega Hrastnika. Triglav pa ni našel recepta za zmago proti Postojni.

Člani Dravograda po novem RODD

Glede na to, da članska ekipa Dravograda postaja vse bolj koroška, ter da je bila v Radljah ob Dravi, kjer moštvo trenira dvakrat tedensko in igra vse ligaške tekme, dobro sprejeta, se je vodstvo kluba odločilo, da v nadaljevanju sezone člansko moštvo nosi ime RODD, ki je kratica za "Radlje ob Dravi - Dravograd".

3.SKL-Vzhod: ŠRK Koši in NONA Lenart še naprej brez poraza

V 3.SKL - Vzhod sta do zmage prišli obe vodilni ekipi ŠRK Koši in NONA Lenart. Težje delo so imeli prvi, saj so na Ptuju slavili z dvema točkama razlike. V derbiju začelja je Primafoto SG ugnal Posavje, Komenda v gosteh ugnala Ivančno Gorico.

Več člankov...

Iskalnik