Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

1.B SKL: Napoved 11. kroga

1bligaDanes bo na vrsti prva izmed tekem 11. kroga 1.B SKL, moči bosta merila ekipi Šenčurja in Postojne. Obračun bi lahko bil eden izmed poslastic 11. kroga. Štiri tekme bodo jutri, Nova Gorica bo gostila vodilno Rogaško, Grosuplje Konjice, Triglav Litijo in Hrastnik  Radovljico. V nedeljo bosta na sporedu še dve tekmi, Sežana se bo podala na gostovanje v Maribor, Portorož pa v Medvode.

3. SKL Zahod: Koper dobil derbi v Gorenji vasi

3sklLuka Koper se v 3. SKL Zahod vse bolj vzpenja, saj je v 6. krogu dosegle tretjo zaporedno zmago, bili so boljši od Gorenje vasi, ki je na drugem mestu. Logatec je še vedno brez poraza, saj ni imela težav z zadnjo Kranjsko Goro. V še eni zanimivi tekmi je Krvavec ugnal Cerknico, Žiri pa so šele po podaljšku bili boljši od Velikih Lašč. Zadnja tekma med Blokami in Pivko je pripadla slednjim.

2. SKL Zahod: Štiri ekipe na vrhu

2skl8. krog 2. SKL Zahod je najlepši pokazatelj, kako izenačena je ta liga v letošnji sezoni. Stražiščani so premagali Plamo Pur, tako da sta sedaj ti dve ekipi izenačeni po številu zmag (6-2), enak izkupiček pa imata še Janče, ki so ugnale Kolpo in Tolmin, ki je bil boljši od Ilirije. Sledi Ajdovščina, ki ni imela težav na Jesenicah. Koš Koper je nekoli nazadoval s porazom po podaljšku proti Pingvinom.

1.B SKL: Grosuplju triler v Radovljici

1bligaV 10. krogu 1. B SKL so bili razpleti bolj ali manj pričakovani. Izenačeno je bilo v Radovljici, kjer so Grosupeljčani 3 sekunde pred koncem odvzeli obe točki. Litijani so po napeti končnici Igorju Pučku pokvarili prvenstveni debi na klopi Hrastničanov. Sežanci so prekinili niz Šenčurja. Postojna je gladko odpravila Medvode, Portorož kranjski Triglav, Rogaška pa Primorac.

1. B SKL: Napoved 10. kroga

1bligaŽe danes bo na sporedu prva tekma 10. kroga 1. B SKL (Konjice – Nova Gorica), preostale pa bodo jutri. Postojna bo zmagovalni niz skušala nadaljevati proti Medvodam, Portorož gosti Triglav, Rogaška bo gostila Primorac Branik. Kraški zidar v derbiju gosti Šenčur, zanimiva utegneta biti tudi obračuna v Radovljici in Litiji, kamor odhajajo Grosupeljčani oz. Hrastničani.

3. SKL Zahod: Druga zmaga Kopra

3sklKoprčani so v 3. SKL drugič letos zmagali, boljši so boli od Blok. Kranjskogorčani so še naprej priklenjeni na dno lestvice, tokrat so bili nemočni proti Pivki. Logatec je še naprej nepremagan, pred več kot 100 gledalci so doma ugnali Krvavec. Cerknica je doma doživela zelo tesen poraz proti Velikim Laščam. Gorenja vas pa ni imela težav proti ekipi iz Žirov.

Več člankov...

Iskalnik