Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

2. SKL Zahod: Tretji zaporedni poraz Plame Pur

2skl10. krog 2. SKL zahod je znova postregel z nekaj zanimivimi tekmami. Izpostaviti je potrebno predvsem dve, v Tolminu so domači Plami Pur prizadejali tretji zaporedni poraz, Stražišče pa je po napeti tekmi zmagalo proti Koš Kopru. Jesenice so še poglobile krizo Pingvinov, Ilirija je premagala oslabljeno Kolpo, Janče in Ajdovščina pa nista imela težav proti Krki mladi oziroma Globusu.

Poraz proti Tolminu odnesel trenerja Plame Pur

2sklPo tretjem zaporednem porazu se je trener Plame Pur, Rok Zupan, odločil, da odstopi s svojega položaja. Nazadnje je ekipa iz Ilirske Bistrice izgubila proti Tolminu, pred tem pa še proti Jančam in Stražišču, vse tri omenjene ekipe pa so neposredni konkurenti za prvi dve mesti, kamor ciljajo Bistričani. Kdo bo nadomestil Zupana še ni znano, on sam pa naj bi odšel k 1.B ligašu Avantgard Radovljica.

1.B SKL: Napoved 12. kroga

1bligaDanes bodo na sporedu vse tekme 12. Kroga 1. B SKL. Najbolj zanimivo bo v Portorožu, kjer bodo domači košarkarji gostili Šenčurjane. Kraški zidar se bo pomeril s Postojno, Litijo čaka tekma z Medvodami. Na sporedu bo gorenjski obračun med Radovljico in Triglavom. Konjice bodo skušale mešati štrene proti Hrastniku, Rogaška bo gostila Grosuplje, Primorac Branik pa Novo Gorico.

1. B SKL: Najboljši peterki meseca novembra

1bligaNove rubrike - peterki meseca – bo deležna tudi 1. B SKL. Po koncu vsakega meseca bomo objavili imena petih igralcev, ki so bili v minulem mesecu po našem mnenju najboljši v 1. B SKL. Pri tem bomo upoštevali tako individualno statistiko kot ekipni izkupiček. Pozicionirjanje igralcev na položaje seveda ni točno, ampak le okvirno, saj bi sicer lahko marsikoga izpustili.

3. SKL Zahod: Pivka na 2. mesto

3sklLogatec tudi po 7. krogu 3. SKL Zahod ostaja neporažen. Vendar so tokrat imeli veliko težav z Blokami. Na drugi strani lestvice je Kranjska Gora še brez zmage, s kar 53 točkami razlike so jih tokrat ugnali Cerkničani. Pivka je brez težav dobila tekmo proti Gorenji vasi in prišla na drugo mesto, Krvavec pa se še naprej dobro drži, tokrat so bili boljši od Velikih Lašč.

Dončić okrepil Avantgard Radovljico

Nekdanji slovenski reprezentant Saša Dončić bo v prihodnje z izkušnjami pomagal Avantagrdu Radovljici, novincu v tej sezoni 1. B SKL, ki je zbral 4 zmage in 7 porazov. Dončić bo lahko zaigral že ta vikend, ko se bodo Gorenjci doma pomerili s Triglavom.

Več člankov...

Iskalnik