Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

1. B SKL: Najboljši peterki meseca novembra

1bligaNove rubrike - peterki meseca – bo deležna tudi 1. B SKL. Po koncu vsakega meseca bomo objavili imena petih igralcev, ki so bili v minulem mesecu po našem mnenju najboljši v 1. B SKL. Pri tem bomo upoštevali tako individualno statistiko kot ekipni izkupiček. Pozicionirjanje igralcev na položaje seveda ni točno, ampak le okvirno, saj bi sicer lahko marsikoga izpustili.

3. SKL Zahod: Pivka na 2. mesto

3sklLogatec tudi po 7. krogu 3. SKL Zahod ostaja neporažen. Vendar so tokrat imeli veliko težav z Blokami. Na drugi strani lestvice je Kranjska Gora še brez zmage, s kar 53 točkami razlike so jih tokrat ugnali Cerkničani. Pivka je brez težav dobila tekmo proti Gorenji vasi in prišla na drugo mesto, Krvavec pa se še naprej dobro drži, tokrat so bili boljši od Velikih Lašč.

Dončić okrepil Avantgard Radovljico

Nekdanji slovenski reprezentant Saša Dončić bo v prihodnje z izkušnjami pomagal Avantagrdu Radovljici, novincu v tej sezoni 1. B SKL, ki je zbral 4 zmage in 7 porazov. Dončić bo lahko zaigral že ta vikend, ko se bodo Gorenjci doma pomerili s Triglavom.

2. SKL Zahod: Krka presenetila Stražišče

2skl9. krog 2. SKL Zahod je postegel s kar nekaj zanimivimi rezultati. V prvi vrsti tu merimo na Krko mladi, ki so premagali Stražišče, moštvo z vrha lestvice. Derbi ni ravno upravičia imena, saj so Janče brez težav ugnale Plamo Pur. Tolmin je ob koncu tekme le strl odpor Kolpe, pri katerih se je poškodoval še Ristič. Ilirija je nekoliko presenetljivo odpravila Jesenice, Ajdovščina ni imela težav s Pingvini, Koš Koper pa ne preveč z Globusom.

1. B SKL: Menjava trenerja pri Hrastniku obrodila sadove

1bliga11. krog je bil v znamenju treh visokih zmag, ena od teh je bila prva zmaga Hrastnika pod taktiriko trenerja Igorja Pučka, padla je Radovljica. Najvišjo zmago v tem krogu je dosegla Rogaška, ki je ponižala Novo Gorico v gosteh. Triglav se je dobro upiral proti Litiji. Šenčur je pričakovano vknjižil novi dve točki proti Postojni, Grosuplje pa je prepričljivo ugnalo predzadnje Konjice. Kraški zidar je bil premočan za Primorac Branik, Portorož pa za Medvode.

1.B SKL: Napoved 11. kroga

1bligaDanes bo na vrsti prva izmed tekem 11. kroga 1.B SKL, moči bosta merila ekipi Šenčurja in Postojne. Obračun bi lahko bil eden izmed poslastic 11. kroga. Štiri tekme bodo jutri, Nova Gorica bo gostila vodilno Rogaško, Grosuplje Konjice, Triglav Litijo in Hrastnik  Radovljico. V nedeljo bosta na sporedu še dve tekmi, Sežana se bo podala na gostovanje v Maribor, Portorož pa v Medvode.

Več člankov...

Iskalnik