Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

2. SKL Zahod: Ajdovščina na drugo mesto

 

2sklPo 11 odigranih tekmah je za igralci v 2. SKL zahod ravno polovica prvenstva, pred njimi pa novoletni premor. Na prvem emstu ostajajo Janče, ki niso imele težav proti Koš Kopru, na drugo mesto se je prebila Ajdovščina, ki je v tekmi kroga premagala Stražišče. Tolminci so s presenetljivim porazom v Novem mestu padli na tretje mesto. Pri vrhu je še Plama Pur, ki je premagala Ilirijo. Kolpa je visoko ugnala Jesenice, Pingvini pa Globus.

1.B SKL: Triglav po dolgem času slavil zmago

1bliga13. krog si bodo zagotovo dobro zapomnili Kranjčani, ki so v dvoboju začelja proti Konjičanom po dolgem času zmagali. Na sporedu sta bila dva primorska derbija, uspešnejši sta bili ekipi iz Sežane in Portoroža, slednja je bila za las boljša od Postojne. Grosuplje je ponižalo Primorac Branik. Tekma kroga je pričakovano pripadla Šenčurju, ki je Litiji zadal drugi zaporedni poraz. Rogaška je že v sredo odpravila Hrastnik, Radovljica pa je v Medvodah gostiteljem zadala enega najvišjih porazov v tekoči sezoni. 

1.B SKL: Napoved 13. kroga

1bligaDanes bo na sporedu že druga tekma 13. Kroga 1.B SKL, saj sta že v sredo moči merili Hrastnik in Rogaška, ki je zmagala. Danes bo na sporedu dvoboj med Šenčurjem in Litijo, poslastica tega kroga. Večina tekem bo odigranih v soboto - Kraški zidar gosti Novo Gorico, Grosuplje bo Primorac Branik, Triglav Konjice, Postojna pa Portorož. V nedeljo se bosta spopadla še Tinex Medvode in Avantgard Radovljica.

Rogaška leto 2010 zaključila s prepričljivo zmago

1bligaKošarkarji Rogaške so v Hrastniku brez večjih težav prišli do 7. zaporedne zmage in tako na daljši odmor odhajajo na 1. mestu ligaške lestvice. Dodajmo še, da za Hrastnik igra nekdanji košarkar Rogaške, Drago Brčina, v Rogaški Slatini pa trenutno pod vodstvom trenerja Mateja Bakšiča igra Boban Tomić, oba pa sta bila v preteklosti že "člana" Hrastnika.

3. SKL Zahod: Logatec prvič slavil v Gorenji vasi

3skl8. krog 3. SKL zahod je postregel z nekaj zanimivimi rezultati. Logatec je še bre poraza, z novo zmago pa je Gorenjo vas pahnil v spodnji del lestvice. Luka Koper je dobil obračun proti Pivki in se tako vztrajno povzpenja po lestvici, sedaj je že izanečen na 3. mestu prav s Pivko in Cerknico, ki je izgubila proti Blokam. Na drugo mesto pa se je prebil Krvavec, ki je premagal Žiri.

1.B SKL: Medvode pripravile presenečenje v Litiji

1bliga12. krog si bomo bržkone najbolj zapomnili po presenečenju v Litiji, kjer so gostujoči košarkarji iz Medvod tesno premagali domačo ekipo in tako kot prvi v tekoči sezoni osvojili litijsko trdnjavo. Derbi zgornjega doma med drugim Portorožem in četrtim Šenčurjem je pripadel slednjim. Kraški zidar je v drugem polčasu strnil odpor Postojne in se povzpel na 3. mesto. Rogaška in Hrastnik sta pričakovano vknjižila nov komplet točk, Gorenjski obračun je pripadel Radovljici, Primorac Branik pa je po dolgem času zmagal.

Več člankov...

Iskalnik