Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

1.B SKL: Rogaška se že veseli naslova prvaka

1bliga

Na sporedu je bil predzadnji krog lige, dokončno pa je znano kdo bo drugo leto nastopal v druščini najboljših slovenskih ekip. Rogaška je po številnih neuspelih poskusih, končno uspela najti pravo formulo za uvrstitev v najmočnejšo slovensko ligo. Po suvereni zmagi v Grosuplju, kjer so domačini po bledi predstavi proti Konjicami, tokrat moral priznati premoč Slatinčanom, ki se že veselijo naslova prvaka.

1.B SKL: Konjice po zmagi proti Grosuplju in porazu Triglava še upajo

1bliga1. B liga se počasi preveša h koncu te sezone, saj je bil včeraj odigran že 24. krog. Konjice so si s kar malce presenetljivo zmago nad moštvom Grosuplja, podaljšale upanje v boju za obstanek v ligi, ki ga bijejo s kranjskim Triglavom. Slednji so po dobrem upiranju v Litiji, na koncu morali priznati premoč favoriziranim gostiteljem in imajo pred Konjičani le še točko prednosti.

2. SKL Zahod: V Šmartnem brez obrambe

2sklNa tekmi predzadnjega kroga 2. SKL Zahod za člane v Šmartnem med Pingvini in Jesenicami je bilo doseženih kar 208 točk in to brez podaljška, samo v zadnji četrtini pa so gostje dosegli kar 45 točk, a ostali brez zmage. Janče so z zanesljivo zmago proti Krki mladi tudi teoretično zasedle končno prvo mesto. Plama Pur je v boju za tretje mesto premagalo Tolmin z višjo razliko, kot so v 10. krogu izgubili.

1.B SKL: Izjemen Ninič za presenetljivo zmago Triglava

1bliga 23. krog je postregel kar s tremi podaljški. Najbolj je presenetil kranjski Triglav, ki je po podaljških premagal precej višje uvrščeni Portorož, ki kljub porazu še naprej zaseda 4. mesto. Prvo ime tekme je bil zagotovo Uroš Ninič (42 točk, količnik uspešnosti 44), ki je podrl prejšnji letošnji rekord po številu doseženih točk na eno tekmo, ki ga je držal Dragan Pušič (39 točk). Vpisa novega kompleta točk sta se po podaljšku veselili tudi moštvi Šenčurja in Litije. Slednja je prvič po 4. decembru znova slavila na gostovanju.

2. SKL Zahod: Globus ostaja med živimi

2sklGlobus je v 20. krogu 2. SKL Zahod presenetljivo premagal Koprčane in tako podaljšuje teoretično upanje na obstanek v ligi, za kar pa bo moral v naslednjem krogu premagati drugouvrščeno Ajdovščino. Ta je težje od pričakovanj premagala Pingvine. Janče, ki so premagale Plamo Pur so že praktično prve, saj ni pričakovati, da bi v zadnjih dveh krogih bile dvakrat poražene.

2. SKL Zahod: Usoden spodrsljaj Ajdovščine?

2sklV 19. krogu 2. SKL Zahod je Ajdovščina izgubila proti vedno neugodni ekipi Jesenic in si tako privoščila spodrsljaj, ki bo najbrž usoden za njihovo napredovanje v 1.B SKL. Do konca so namreč še trije krogi, da bi napredovala primorska ekipa pa bi morale sedaj Janče dvakrat izgubiti. Poraz proti Krka mladi bo mogoče usoden tudi za Globus, ki še vedno zaostaja za dve zmagi za predzadnjim mestom. Na drugih tekmah rezultatskih presenečenj ni bilo.

Več člankov...

Iskalnik