Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

2.SKL Vzhod: Radenska dobila zaostalo tekmo

Včeraj je bila odigrana še zadnja tekma 2. kroga 2. SKL Vzhod, Radenska je brez večjih težav ugnala Posavje Krkšo. Za Sobočane je zaigral tudi Matic Ribič, ki bo za Radensko igral, dokler si ne najde kluba, če pa ga do januarja ne bo našel, bo v klubu ostal do konca sezone. Ostale tekme so biel odigrane v soboto, na najzanimivejši je Ježica premagala Lastovko na čelu z Aljažem Janžo.

3. SKL Zahod: Gradišče boljše od Luke Kopra

3sklZačelo se je tudi tekmovanje v 3. SKL Zahod. Najzanimivejša tekma je bila tista med dvema ekipa, ki sta še lani igrala precej višje, med Luko Koprom in Gradiščem. V gosteh so bili boljši slednji, ki so Koprčane nadigrali v drugem polčasu. V gosteh sta zmagala pe Krvavec (nad Blokmi) in Logatec (nad Pivko), visoko domačo zmago pa je proti Velikim Laščam odnesla Gorenja vas.

Oktobrski prestopi v nižjih ligah

395x265d27c6b5f2624fd555888757f2986fbf21258307047Kljub temu, da se je sezona v 1. B in 2. SKL začela že 1. oktobra, pa se klubi še naprej krepijo. Nekaj najodmevnejših prestopov od začetka lige: Dejan Mlakar na Janče, Črt Ristič v Kolpo, Miha Kobe v Plamo Pur, Uroš Ninič v Triglav, Aleš Kunc v Postojno in Matic Šen v Ajdovščino. Kot zanimivost dodajmo, da v Postojni trenira tudi Vjeko Petrovič, ki si išče klub v tujini.

2. SKL Zahod: Stražišče in Plama še neporažena

2sklPlama Pur in Stražišče tudi po tretjem krogu 2. SKL Zahod ostajata neporažena. Prvi so doma v zadimljeni dvorani premagali Krko mladi, drugi pa po napeti tekmi Jeseničane. Janče niso imele težav z oslabljenim Globusom, Tolmin je po odličnem drugem polčasu premagal Pingvine, Ajdovščina je bila v gosteh boljša od Ilirije. Kolpa pa je doma dobila triler proti Koš Kopru.

1.B SKL: Rogaška premočna za Šenčur

1bligaV derbiju 2. kroga 1. B SKL sta se pomerila glavna kandidata za prvo mesto na lestvici, Rogaška in Šenčur, uspešnejši so bili Štajerci. Na drugih tekmah je bilo kar nekaj zanimivih izidov, ki obetajo zanimivo nadaljevanje sezone.. Litija je tesno premagala Sežance, Hrastnik podobno Grosupeljčane, Radovljica je bila boljša od Portorožanov, Konjice so nadigrale Postojno, Nova Gorica pa je ugnala Triglav.

3.SKL Vzhod: Visoki zmagi Ivančne Gorice in ŠRK Koši

Včeraj se je s tekmami prvega kroga začelo prvenstvo tudi v vzhodnem delu tretje slovenske košarkarske lige. ŠRK Koši so razbili Koroško s kar 44 točkami razlike.

Več člankov...

Iskalnik