Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Potočnik uradno v Škofji Loki

Gašper Potočnik se je že vse od odhoda iz Olimpije in odhoda trenerja članske ekipe Damjanoviča iz Škofje Loke omenjal kot novi trener LTH Cast Mercatorja, sedaj pa je to postalo tudi uradno. Potočnik je bil v minulih dveh sezonah pomočnik pri Unionu Olimpiji, pred tem pa je bil štiri leta glavni trener prav v Škofji Loki.

Hohler v Šentjurju

Šenjurčane je okrepil branilec Dejan Hohler (188 cm, 1986). V zadnjih dveh sezonah je igral v Grčiji, pred tem pa v Olimpiji, Rogli in hrvaški Šibenki. V lanski sezoni je v drugi grški ligi za Ikaroi Serron dosegal po 5,5 točke, 2 skoka in 1,9 podaje v 22,6 minutah na tekmo.

Škrlec v Parkljih

Borisa Jeršina bo v Parkljih zamenjal 20-letni obetavni branilec Klemen Škrlec, ki je v lanski sezoni v 1.B SKL za Litijo dosegal po 11,3 točke, 3,5 skoka in 3,1 podaje na tekmo ter bil eden od najboljših igralcev v ekipi.

Ventspils ne da Strelnieksa

Union Olimpija se močno zanima za 20-letnega latvijskega organizatorja igre Janisa Strelnieksa, ki pa ima še dveletno pogodbo s klubom BK Ventspils. Čeprav so mu ti dolžni še nekaj denarja, ga nočejo prodati že letos, pač pa bi radi to storili po koncu naslednje sezone.

Rogaška dobila ponudbo za igranje v Ligi Telemach

Čeprav so ob izstopu Zasavja iz Lige Telemach iz KZS sporočili, da bo liga v prvem delu letos štela le 9 ekip, bi se lahko zgodilo, da temu ne bo tako. KZS je namreč poslala povabilo v prvo ligo lanskemu podprvaku 1.B SKL - Rogaški. Ti morajo svoj odgovor poslati do ponedeljka, 6. septembra.

Iskalnik