Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Mariborčani ugnali Geoplin Slovan

liga_telemachPo pričakovanjih je bil najbolj napet dvoboj sobotnih tekem 6. kroga Lige Telemach v Šoštanju, kjer je gostujoči Šentjur v zadnji minuti strl odpor Elektre in zmagal s 66:64. Odločilna sta bila Teo Šimović in Dwayne Harmason, ki sta v zadnji minuti zadela vsak po en prosti met, medtem ko izbranci Dušana Hauptmana od 1:08 pred koncem niso dosegli koša.

Maribor do prvenca v Ljubljani

liga_telemach

Novopečeni člani Lige Telemach, košarkarji Maribor Messerja, so bili v 5. krogu Lige Telemach s kar 106:58 boljši od Parkljev. Visoko zmago si je priboril tudi Zlatorog, edino neporaženo moštvo lige, ki je na domačem terenu s 77:57 ugnal Helios Domžale, medtem ko je Elektra Šoštanj zmagala na gostovanju pri LTH Cast Mercatorju (74:58). Geoplin Slovan je že v petek premagal Hopse (80:70).

Bertans prihaja v Olimpijo!

olimpija_logoDavis Bertans, perspektivni 18-letni latvijski krilni igralec, ki je bil pred sezono na preizkušnji v Olimpiji, se je ob nastopu svoje polnoletnosti odločil skleniti pogodbo z ljubljanskim Evroligašem, podpis je predviden v nedeljo. Pogodba bo sklenjena za 6 let, z možnostjo prekinitve po treh letih. V prvi sezoni bo igral v Škofji Loki, kjer igra še nekaj Olimpijinih mladih igralcev.

Liga Telemach: Napoved 5. kroga

liga_telemachS tekmo med Slovanom in Hopsi se danes začenja 5. krog Lige Telemach, ostale tri tekme pa bodo jutri. Zlatorog v derbiju kroga gosti Helios, Parklji gostijo Maribor Messer, obe ekipi sta še brez zmage, enako LTH Cast Mercator, ki bo prvo zmago lovil doma proti Elektri. Šentjurčani so ta vikend prosti.

Panićeva serija za zmago Zlatoroga

liga_telemachIzbranci Aleša Pipana so v 4. krogu Lige Telemach po izjemno napeti končnici in po delnem izidu 8:2 (vseh osem točk je dosegel Vladimir Panić) z 79:77 ugnali Maribor Messer, ki ostaja brez zmage, medtem ko je Zlatorog postal edino nepremagano moštvo lige. Razlog tiči v Domžalah, kjer so Šentjurčani, ki so bili skupaj z Laščani do zdaj brez poraza, izgubili proti Heliosu (85:73), pri katerem se je z 19 točkami izkazal Grega Mali.

Liga Telemach: Napoved 4. kroga

liga_telemachDanes bo na sporedu 4. krog Lige Telemach. Najbolj zanimivo bo v Domžalah, kjer Helios gosti še neporažen Šentjur. Elektra doma igra proti Slovanu, ki se dvigujue v formi, Hopsi pa po treh tesnih tekmah pričakujejo lažje delo proti Parkljem, ki pa so se okrepili. Maribor bo poiskušal proti Zlatorogu doseči prvo zmago v prvoligaški druščini.

Več člankov...

Iskalnik