Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Šenčur presenetil Primorsko, Portorož z 21. zaporednim porazom izpadel v drugo ligo

V moškem državnem prvenstvu se je sinoči odigral tudi nov krog lige za obstanek. V 3. kolu smo zmago slavili vsi trije gostitelji. Terme Olimia Podčetrtek je odpravil Portorož, Šenčur Gorenjska gradbena družba je ugnal Sixt Primorsko, Tajfun pa je preskočil LTH Castings.

VIDEO: Zlatorog ugnal Krko, Olimpija in Rogaška suvereni proti Heliosu in Hopsom

Tretje kolo lige za prvaka je postreglo z razburljivim obračunom med Zlatorogom in Krko, v katerem so prevladali Laščani, nov par točk pa sta vknjižili tudi Union Olimpija in Rogaška, ki sta prepričljivo premagali Helios Sunse in Hopse.

Matic Rebec prvič v letošnji sezoni izbran za najkoristnejšega igralca

Organizator igre novomeške Krke Matic Rebec je na tekmi 2. kola lige za prvaka proti Hopsom s Polzele dosegel 16 točk, 8 podaj, 6 skokov in 2 pridobljeni žogi (indeks 23) ter s tem dosežkom prvič v letošnji sezoni državnega prvenstva postal najkoristnejši igralec posameznega kroga.

Primorska v ligi za obstanek ne popušča

V moškem državnem prvenstvu se je sinoči končalo drugo kolo lige za obstanek. Na preostalem srečanju kola sta se v Kopru pomerila Sixt Primorska in Terme Olimia Podčetrtek, novo zmago pa so vknjižili gostitelji (78:72).

Gorenjski derbi Šenčurju, Tajfun suvereno čez Portorož

V ligi Nova KBM se je včeraj nadaljevala tudi liga za obstanek. Šenčur Gorenjska gradbena družba in Tajfun tokrat nista imela preveliko dela. Šenčurjani so LTH Castings v Škofji Loki odpravili z razliko 30 točk, Šentjurčani pa so v gosteh pri Portorožu zmagali še za pet točk več. Danes bo na sporedu še obračun med Sixt Primorsko in Termami Olimia Podčetrtkom.

VIDEO: Dragiša Drobnjak v zadnji sekundi končal zmagoviti niz Uniona Olimpije

V moškem državnem prvenstvu se je v soboto odigralo razburljivo drugo kolo lige za prvaka. Za presenečenje je poskrbela Rogaška, ki je v zadnji sekundi ugnala favorizirano Union Olimpijo, zmago pa sta vknjižili še ekipi Krke in Zlatoroga, ki sta bili boljši od Hopsov oziroma Helios Sunsov.

Več člankov...

Iskalnik