Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Rogaška še tretjič v sezoni ugnala Olimpijo, Krka in Zlatorog suverena proti Hopsom in Heliosu

Šest najboljših ekip v ligi Nova KBM se je v sredo pomerilo v 7. kolu lige za prvaka. Do presenečenja je prišlo le v Ljubljani, kjer je Union Olimpija proti Rogaški utrpela četrti zaporedni poraz. Na preostalih dveh srečanjih je Krka v gosteh premagala Hopse, Zlatorog pa je doma odpravil Helios Sunse.

Podčetrtčani na robu izpada iz prve lige

Sinoči se je v ligi Nova KBM odigrala prva tekma 7. kola lige za obstanek. V Podčetrtku je ekipa Term Olimia Podčetrtka gostila vodilno Sixt Primorsko in s porazom močno ogrozila svoj obstanek med slovenskimi prvoligaši.

Hopsi bodo polfinale lovili z enim centrom manj

Moštvo Hopsov s Polzele pred zadnjimi štirimi krogi lige Nova KBM za prvaka ne računa več na usluge slovenskega centra.

Tajfun in Šenčur na pragu obstanka v prvi ligi

V moškem državnem prvenstvu so bile včeraj na sporedu tudi tekme 6. kola lige za obstanek. Prenost domačega terena je uspelo unovčiti le Sixt Primorski, ki je premagala LTH Castings, Portorož in Terme Olimia Podčetrtek pa sta obračun proti Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi oziroma Tajfunu izgubila.

Žiga Dimec prvič najkoristnejši igralec

V ligi Nova KBM je bil za najkoristnejšega igralca kola prvič v sezoni izbran 24-letni center Krke Žiga Dimec, ki je v 6. kolu lige za prvaka ob domači zmagi proti Helios Sunsom dosegel indeks 23. V statistiko je vpisal 18 točk, 8 skokov in 1 blokado.

VIDEO: Hopsi ugnali Olimpijo, Krka gladko čez Helios Sunse

V ligi Nova KBM sta se sinoči odigrali preostali tekmi 6. kola lige za prvaka. Pomembno zmago so si zagotovili košarkarji Hopsov in Krke, ki so na domačem parketu porazili Union Olimpijo in Helios Sunse.

Več člankov...

Iskalnik