Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Zlatorog prekinil pogodbo s svojim najizkušenejšim centrom

Košarkarskemu klubu Zlatorog se je včeraj izmuznila peta uvrstitev v finale državnega prvenstva, danes pa je na plan pricurljala vest, da bo članska ekipa v prihodnje nastopala brez svojega najizkušenejšega centra.

Rogaška še drugič v zadnjih treh letih v finale državnega prvenstva

V Rogaški Slatini se je odvila zadnja in hkrati odločilna tekma polfinala lige Nova KBM, po kateri je postal znan še drugi finalist. V finale se je prebila Rogaška, ki je Zlatorog po silovitem finišu ugnala s 74:57.

45 let po zgodovinskem uspehu končno naredili skupno fotografijo

Ekipa košarkarskega kluba Vrhnika je davnega 27. aprila 1972 na zunanjem igrišču na Vrhniki v finalu slovenskega pokala presenetljivo, a povsem zasluženo premagala močno favorizirano Olimpijo (77:72) in z njo napredovala med najboljših osem moštev v tedanji skupni državi Jugoslaviji.

Primorska pripeljala prvega domačina

Sixt Primorska, ki je v svoji krstni sezoni v ligi Nova KBM zasedla končno 7. mesto, se je pred prihodnjo sezono okrepila s prvim košarkarjem.

Kdo bo Štajersko predstavljal v finalu?

Nocoj ob 18. uri bo v Rogaški Slatini potekala odločilna tekma za preostalo mesto v finalu moškega državnega prvenstva. Na tretjem polfinalnem obračunu bo v vlogi gostitelja Rogaška, ki je Zlatorog na štirih domačih tekmah v letošnji sezoni ugnala dvakrat.

VIDEO: Rogaška izsilila tretjo tekmo

Ekipa Rogaške je na drugi tekmi polfinala v Laškem ugnala Zlatorog in nadvse izenačeno serijo podaljšala še za eno tekmo, ki bo v petek odločila potnika v finale državnega prvenstva.

Več člankov...

Iskalnik