Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Krka za zmago potrebovala vse štiri četrtine, Olimpija pa še podaljšek

Šestnajsto kolo lige Nova KBM je že v uvodu prineslo dva derbija. V Laškem je po preobratu in podaljšku slavila Union Olimpija, ki je vknjižila 12. zmago v sezoni in se na lestvici izenačila z Laščani. Do trinajstega para točk pa je v Novem mestu prišla Krka, ki je bila boljša od Rogaške. Novomeščani so s to zmago prevzeli vodstvo na lestvici lige Nova KBM.

Med najboljših osem tudi Primorska

Košarkarji Sixt Primorske so se z drugo zmago nad LTH Castingsom uvrstili med najboljših osem ekip pokala Spar, kjer so se pridružili Rogaški in Konjicam. Preostala dva potnika v četrtfinale bomo dobili danes oziroma v petek.

Matjaž Smodiš ne bo več športni direktor reprezentance

V vlogi športnega direktorja moške članske košarkarske reprezentance Slovenije v prihodnje ne bo več deloval Matjaž Smodiš, s katerim se vodstvo Košarkarske zveze Slovenije ni dogovorilo za podaljšanje sodelovanja za prihodnje obdobje.

Rogaške ni zmedel niti novi košarkar Tajfuna, Zlatorog v zadnji četrtini strl odpor Šenčurja

V ligi Nova KBM sta bila v soboto na sporedu dva obračuna. Rogaška je v lokalnem derbiju gostila Tajfun in zmagala s 77:60, Šenčur Gorenjska gradbena družba pa je gostil Zlatorog in mu moral priznati premoč z 72:88.

VIDEO: Najlepše akcije 15. kola lige Nova KBM

V 15. kolu slovenskega državnega prvenstva za članske košarkarje morajo svojo tekmo odigrati še LTH Castings in Hopsi Polzela ter Union Olimpija in Helios Sunsi, že odigrane štiri tekme pa so zaznamovale naslednje atraktivne poteze.

Žakelj po prevzemu Podčetrtka že do druge zmage

V petek se je s tekmo med Termami Olimia Podčetrtek in Portorožem nadaljevalo 15. kolo lige Nova KBM. Do visoke zmage so prišli Podčetrtčani, ki so slavili z rezultatom 79:44. Naslednji dve tekmi kola bosta na sporedu že danes, preostali dve pa sta bili prestavljeni.

Več člankov...

Iskalnik